Θρίλερ με τα όπλα στην Αλεξανδρούπολη. Nέα στοιχεία για την υπόθεση

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά τη σύλληψη τριών Βρετανών υπηκόων ιρακινής καταγωγής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα όπλων και χιλιάδες σφαίρες.

Οι τρεις συλληφθέντες έφθασαν στην Ελλάδα με δύο τροχόσπιτα, στα οποία είχαν δημιουργηθεί ειδικές κρυψώνες για τον οπλισμό, που τελικά εντοπίστηκε.

Η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του alpha, τους απέδωσε κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων.

Συγκεκριμένα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκαν εντός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα 12 έφεραν κλείστρα σε άλλη συσκευασία.

Επίσης 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών, 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν περίπου 400 δολάρια ΗΠΑ, 2.000 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά.

Ο δεύτερος συλληφθείς έφερε περίπου 900 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα. Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση, η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης προχώρησε στη σύλληψη, σήμερα το πρωί, ενός τρίτου Ιρακινού επίσης βρετανικής υπηκοότητας στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων.

Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στο ρυμουλκούμενο του αυτοκινήτου του 40χρονου. Ειδικότερα βρέθηκαν τέσσερα αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών, 200.000 φυσίγγια διαμετρήματος περίπου 22 χιλιοστών και οκτώ διόπτρες σκόπευσης.

Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

Ανατροπή με αποδείξεις για τα όπλα των Κούρδων

Όπως προκύπτει οι 3 συλληφθέντες αγόρασαν τα όπλα και τις χιλιάδες σφαίρες που φαίνονται στις επόμενες φωτογραφίες από τη Βρετανία και τη Γερμανία. Ο ένας από τους τρεις μάλιστα, έδειξε και τη σχετική απόδειξη από κατάστημα όπλων της Γερμανίας, ανατρέποντας το αρχικό σενάριο που ήθελε τους δράστες να έχουν κλέψει ή να έχουν προμηθευτεί με παράνομο τρόπο τα όπλα και τις σφαίρες. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι 3 Κούρδοι στην καταγωγή, που έχουν βρετανικό διαβατήριο είχαν περάσει από τη χωρα μας, άλλες 3 φορές στο παρελθόν και είχαν καταλήξει στην Τουρκία. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο πως κατάφεραν αυτά τα άτομα να φτάσουν στην Ελλάδα με τον οπλισμό και φυσικά ποιος ήταν ο τελικός προορισμός...

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό οι 3 συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, διέμεναν για περίπου οκτώ ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Όπως προκύπτει ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα