Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Χιλιάδες σφαίρες και όπλα - Τρεις συλλήψεις

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη με δύο υποθέσεις ύποπτων τζιχαντιστών με βαρύ οπλισμό. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν την σύλληψη δύο υπόπτων τζιχαντιστών. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, οι συλληφθήντες

Ένας άνδρας κουρδικής καταγωγής συνελήφθη με την αστυνομία να βρίσκει σε τροχόσπιτό του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο

Έχει αγγλικό διαβατήριο και ήθελε να φτάσει στην Τουρκία

Αργά το Σάββατο το βράδυ εντοπίστηκε όχημα γεμάτο όπλα στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα πάνω από 100.000 σφαίρες, τέσσερα όπλα και έξι θερμικές κάμερες.

Με ολόκληρο οπλοστάσιο και υπεράριθμες σφαίρες 22χιλιοστών συνελήφθησαν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης

Μέχρι το Σάββατο το βράδυ στο τροχόσπιτο οι αρχές είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 18 όπλα και 25 χιλιάδες σφαίρες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ήθελαν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς τη Μέση Ανατολή.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά δυο Ιρακινούς, 22 και 28 ετών αντίστοιχα, με πλούσιο βιογραφικο, οι οποίοι με ένα τροχόσπιτο κατευθύνονταν προς τον Συνοριακό Τελωνειακό σταθμό των Κήπων προκειμένου να περάσουν στην Τουρκία με τελικό τους προορισμό το Ισλαμικό κράτος στη Συρία.
Τους 2 Ιρακινούς Τζιχαντιστές συνέλαβαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος της Αλεξανδρούπολης το απογευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016.

Μέσα στο τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες και πολλά όπλα.

Οι συλληφθέντες κρατούνται μεχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr, οι Ιρακινοί φαίνεται να πέρασαν το προηγούμενο 24ωρο σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Καθώς φαίνεται, ο Έβρος έχει γίνει "πέρασμα" για τους Τζιχαντιστές αφού πριν από μερικές μέρες ακόμα δύο συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα