Αγρότες: Επιστροφή στα μπλόκα μετά την κάθοδο στο Σύνταγμα

Επιστροφή στα μπλόκα αποφάσισαν οιαγρότες που βρέθηκαν στην Αθήνα ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, με συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ, με πορεία από την Πλατεία Ομονοίας έως την Πλατεία Συντάγματος. Την Παρασκευή διαδήλωσαν γύρω από τη Βουλή και μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου σημειώθηκαν επεισόδια και πετροπόλεμος με την Αστυνομία.

 

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων, είπε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες ανά την Ελλάδα θα λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ακόμα και με εναλλακτικές μορφές.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα περισσότερα από 60 μπλόκα που εκπροσωπούνται από το συντονιστικό όργανο.

«Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων  έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους- λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που έλαβε μέρος στην πορεία του ΠΑΜΕ.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα κυρίως σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Κλειστή παραμένει η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου κοντά στα διόδια

Από τις 10:00 το πρωί οι αγρότες στον Ισθμό, έχουν κλείσει και την παλαιά εθνική οδό, στο Καλαμάκι, και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση πότε θα ανοίξει ο παλιός δρόμος

Επίσης οι αγρότες έχουν ενημερώσει ότι στις 15:00 κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης

Σε 48ωρο αποκλεισμό προχώρησε από νωρίς το πρωί το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα, κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα

Μέχρι τις 18:00 ήταν κλειστά τα Τέμπη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα