Αθάνατος! Ήρωας - Θρήνος στο τελευταίο αντίο του κυβερνήτη του ελικοπτέρου

"Αθάνατος! Ήρωας!", θρήνος και με αμέτρητα γιατί αποχαιρέτισαν τον Αναστάσιο Τουλίτση συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση.

Η οικογένειά του, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως δεν θα ξαναδεί το καμάρι της,  ήταν απαρηγόρητη και λύγισε την ώρα που οι συνάδελφοι του άτυχου υποπλοιάρχου –με δάκρυα στα μάτια- μετέφεραν το φέρετρό του στην τελευταία του κατοικία, το οποίο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Το παρών έδωσε και  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος από χθες το βράδυ θρηνεί για την απώλεια του πατέρα του αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Την Κυριακή στις 13.00, στην τελευταία του κατοικία θα συνοδέψουν φίλοι και συγγενείς, τον Κωνσταντίνο Πανανά, ο οποίος ήταν υποπλοίαρχος και συγκυβερνήτης του ΑναστασίουΤουλίτση, ενώ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του Ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου, στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα