Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, τι θα γίνει με το μετρό σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου;

Μπλοκαρισμένοι, είτε από αγρότες, είτε από αστυνομικούς θα είναι οι περισσότεροι δρόμοι της Αττικής την Παρασκευή, εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης αγροτών στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει στην πλατεία Συντάγματος.

Ήδη από το πρωί πολλοί είναι οι δρόμοι που κλείνουν, και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί όσο πλησιάζει η ώρα της μεγάλης συγκέντρωσης, με το ερωτηματικό να παραμένει σε ότι αφορά τη λειτουργία του μετρό, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο για λόγους ασφαλείας κάποιοι σταθμοί στο κέντρο της Αθήνας να κλείσουν.

Χάος δημιουργείται στις εθνικές οδούς σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι αγρότες μετακινούνται από τα μπλόκα με κατεύθυνση την Αθήνα, προκαλωντας κυκλοφοριακά προβλήματα με τα κομβόι τους, σε όλο το μήκος της διαδρομής τους προς την πρωτεύουσα.

Κλειστή είναι από το μεσημέρι η Αττική Οδός στον κόμβο του αεροδρομίου. Ομάδα αγροτών με δέκα τρακτέρ έσπασαν τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική Οδό, στο Κορωπί κι έκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Κλειστοί είναι και όλοι οι παράδρομοι προς το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό.

Οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο Μαρκοπούλου έχουν ανακοινώσει ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 12 μέχρι τις 8 το βράδυ. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, ενώ νωρίτερα, ομάδα αγροτών από το μπλόκο του Κορωπίου, με αγροτικά αυτοκίνητα και ΙΧ κατευθύνθηκαν προς την Μαρκοπούλου, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο, όπου και έκλεισαν τον δρόμο δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν.

Αποκλεισμένη είναι και η λεωφόρος Αθηνών, στο ύψος του Δαφνίου, όπου οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο για να σταματήσουν την διέλευση αγροτικών οχημάτων προς την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τους εξοργισμένους αγρότες.

Στόχος της αστυνομίας είναι να μην εισέλθουν τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, πέραν των όσων έχει επιτρέψει, για αυτό και περιπολικά της Τροχαίας με το που αντιλαμβάνονται αγροτικά οχήματα ή τρακτέρ εντός των ορίων του νομού Αττικής θα ενημερώνουν τους οδηγούς πως είναι παράνομο να συνεχίσουν την πορεία τους.

Η δεύτερη ζώνη ελέγχου της αστυνομίας είναι στα Διόδια Ελευσίνας, Αφιδνών, στο Χαϊδάρι, στο Λιμάνι του Πειραιά, τον Άλιμο και στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

Επιπλέον, υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε σημεία όπως στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και τις υπόλοιπες εισόδους του δήμου Αθηναίων.

Μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται και στο κέντρο της Αθήνας, αφού έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι αγρότες από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και σταδιακά διακόπτεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους.

Κλειστές είναι το μεσημέρι της Παρασκευής οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή της Ομόνοιας, ενώ εξαιτίας των συγκεντρώσεων των αγροτών έχουν κλείσει και οι οδοί Αχιλλέως και Δεληγιάννη στο Μεταξουργείο.

Την Παρασκευή το απόγευμα οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Βάθης , στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Από εκεί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα υπό την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ άγνωστο είναι πόσο θα παραμείνουν εκεί.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει καλέσει και η ΑΔΕΔΥ η οποία προγραμματίζει συγκέντρωση στις 17:00 στην πλατεία Κλαύθμωνος.

Το Σάββατο το πρωί, οι αγρότες θα ξαναβρεθούν στο Σύνταγμα κλιμακώνοντας την κινητοποίηση τους. Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ενόψει των αγροτικών συλλαλητηρίων την Παρασκευή και το Σάββατο είναι μεγάλη, με περισσότερους από 5 χιλιάδες αστυνομικούς να έχουν επιστρατευθεί για την τήρηση της τάξης.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα