Γνωρίστε τον άντρα που έχει φωτογραφήσει την Θεσσαλονίκη 6000 φορές

Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, φωτογραφίζει καθημερινά την Θεσσαλονίκη, συλλέγοντας στιγμές της και καθημερίνα καλημερίζει και καληνυχτίζει τους Θεσσαλονικείς με μια φωτογραφία που τραβάει κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Αυτή την περίοδο, μάλιστα πραγματοποιεί και την πρώτη του έκθεση, με στιγμές της πόλης.

Ο Νίκος Βρυωνάκης είναι εκπαιδευτικός στον ΟΑΕΔ, στο τμήμα γραφικών τεχνών. Όμως έχει δυο πάθη. Το ένα είναι η φωτογραφία και το άλλο η Θεσσαλονίκη. Έτσι αποφάσισε, μέσω αυτή της αγάπης του, να προβάλει την Θεσσαλονίκη και να προσπαθήσει να γνωρίσει σε όλο τον κόσμο την ομορφιά της, δημιουργώντας την σελίδα PhotoCityView.

Αν και κατάγεται από την Κρήτη, επέλεξε να προβάλει την Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. «Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και ήθελα να προβάλω την Θεσσαλονίκη, την οποία αγαπώ. Ασχολούμαι πολύ με την φωτογραφία, από μικρό παιδί, είμαι άνθρωπος του σκοτεινού θαλάμου. Έχουμε μια πάρα πολύ ωραία πόλη, που έχει μια θετική ενέργεια,  η οποία βγαίνει προς τα έξω. Ο χαρακτήρας που έχουμε και αυτό το «χαλαρό» πηγάζει από τις ωραίες εικόνες που βλέπουμε στην πόλη» δηλώνει στο Seleo ο Νίκος Βρυωνάκης.

Nikos-Vryonakis

photocityview 05



photocityview 06

photocityview 07

photocityview 08photocityview 01photocityview 02photocityview 03

 

H δουλεία του, τον φέρνει κοντά με νέους ανθρώπους. Αυτό τον βοήθησε να καταλάβει την δύναμη του διαδικτύου και να αποφασίσει να δημιουργήσει μια σελίδα, όπου θα ανεβάζει εκεί τις φωτογραφίες του, την γνωστή πια, στους Θεσσαλονικείς –και όχι μόνο- PhotoCityView. «Η επικοινωνία μου με τους νέους, μου έχει δώσει ένα τρόπο διαφορετικό να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα για την δύναμη του διαδικτύου. Αρχικά άρχισα με μια σελίδα στο facebook, όπου γρήγορα άρχισε να μας ακολουθεί αρκετός κόσμος. Το 2014 ανοίξαμε το site, έπειτα από 6 μήνες μεθοδικής φωτογράφισης. Μέσα από χιλιάδες φωτογραφίες που τράβηξα εγώ, επιλέχθηκαν 5.000 χιλιάδες για την εκκίνηση του. Η κεντρική ιδέα είναι να προβάλουμε την Θεσσαλονίκη, έτσι ακριβώς όπως είναι, την πραγματική εικόνα της».

Αρχικά άρχισε το project μόνος του, ο Νίκος Βρυωνάκης, όμως αργότερα ακολούθησαν και νέοι άνθρωποι που φωτογραφίζουν την πόλη καθημερινά. Ενώ δίνει και την δυνατότητα σε μέλη της σελίδας, να ανεβάζουν και οι ίδιοι την δικιά τους φωτογραφία. Η ομάδα του PhotoCityView εκτός από το να καλημερίζει και να καληνυχτίζει καθημερινά με μια «live» φωτογραφία από την Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει και ταφικά, ιστορικά, μουσουλμανικά μνημεία και σημεία που στο ευρύ κοινό δεν είναι γνωστά. «Η Θεσσαλονίκη είναι πολυφωτογραφημένη πόλη, αλλά από συγκεκριμένα σημεία και θέσεις. Εμείς παρουσιάζουμε διάφορες γωνίες της πόλης, που δεν γνωρίζουν πολλοί, όπως η ιστορική εκκλησία 12 απόστολοι, που είναι στο κέντρο της πόλης και πολλοί δεν την γνωρίζουν. Επίσης υπάρχουν σημεία στα κάστρα, από τα οποία φωτογραφίζουμε, που κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται αν είναι οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από ελικόπτερο».

Εκτός από τις συγκεκριμένες ώρες που φωτογραφίζει την πόλη ο κύριος Βρυωνάκης, όπου και να πάει, κάθε μέρα, κουβαλάει μαζί του και την φωτογραφική του μηχανή, καθώς πάντα κάτι μπορεί να του κερδίσει το ενδιαφέρον και να το ανεβάσει στον κόσμο του διαδικτύου. Στόχος είναι να δυναμώσουν «την εικόνα της Θεσσαλονίκης σε παγκόσμιο επίπεδο και το διαδίκτυο έχει την ικανότητα αυτή». «Της αρμόζει μια καλύτερη θέση στα σκαλοπάτια της τουριστικής διαβάθμισης της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι μια πόλη με σημαντική και πλούσια ιστορία. Όπου και να σκάψουμε, υπάρχουν αρχαία από κάτω, ενώ γεωγραφικά έχουμε κοντά μας, το Άγιο Όρος, τον Όλυμπο... Όπως και η καθημερινότητα μας έχει ενδιαφέρον, πλέον, όμως και γαστρονομικά είμαστε παγκοσμίως γνωστοί» αναφέρει σχετικά με την τουριστική της δυναμική  που θα μπορεί να έχει η Θεσσαλονίκη. Κάνοντας ο,τι καλύτερο με τον φωτογραφικό του φακό, οι φωτογραφίες του, θέλει να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να προσελκύσουν τουρίστες στην πόλη.

Από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 29 Φεβρουαρίου στο MetropolitanHotel, για πρώτη φορά, παρουσιάζονται φωτογραφίες από την συλλογή του PhotoCityView. «Η έκθεση, που έγινε με την βοήθεια της Cup Code, περιλαμβάνει 72 φωτογραφίες, από το υλικό που τραβήχτηκε μέσα στο 2015 και αποτυπώνουν την ομορφιά και την καθημερινότητα της πόλης από τα τείχη μέχρι την παραλία».

seleo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα