Agusta Βell 212: Τα χαρακτηριστικά του ελικοπτέρου που έπεσε στην Κίναρο

Τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται μετά την πτώση του ελικοπτέρου Agusta Bell 212 νήσο Κίναρο.

Οι έρευνες θα δείξουν τι συνέβη και έπεσε το ελικόπτερο, αφού πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πτητικά μέσα, παντός καιρού, το οποίο είχε πάρει μέρος επιτυχώς σε πολλές αποστολές.

Οπως αναφέρει  η ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού η 1η Μοίρα Ελικοπτέρων του Πολεμικού ναυτικού διαθέτει 8 Ε/Π ΑΒ 212 ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Τα χαρακτηριστικά του ελικοπτέρου

Το Ε/Π AB212 έχει κατασκευαστεί από την εταιρία Agusta, έχει δυο κινητήρες, διπτέρυγο κύριο στροφείο, Dipping Sonar, Radar, FLIR, αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης πτήσης (ASE),αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης σε αιώρηση(AATH) , βαρούλκο ανέλκυσης (Hoist) ,πρότυπο τακτικό σύστημα OCTOPUS κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από προσωπικό ΜΕΝ 1. Βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος μετάδοσης εικόνας επιφανείας(DATALINK),επίσης κατασκευασμένο από προσωπικό ΜΕΝ 1.

Που επιχειρεί, οι αποστολές

Το Ε/Π ΑΒ 212 επιχειρεί από πολεμικά πλοία ή βάσεις ξηράς και μπορεί να φέρει μέχρι 2 τορπίλες MK46 και 1 πυροβόλο MG-3.

Οι κύριες αποστολές που αναλαμβάνει, είναι εναντίον υποβρυχίων στόχων (ASW) (εντοπισμός και προσβολή),εναντίον στόχων επιφανείας (ASuW) (εντοπισμός και προσβολή), και επιτήρηση επιφανείας. Επιπλέον, αναλαμβάνει αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR), μεταφοράς εξωτερικών φορτίων (VERTREP) και ειδικών επιχειρήσεων (ταχεία καταρρίχηση ανδρών Υ/κτ, ρίψη αλεξιπτωτιστών, κλπ.).

Παρουσία 37 ετών στο Πολεμικό Ναυτικό

Η πολύχρονη υπηρεσία των ελικοπτέρων ΑΒ 212 ξεκινά από την παραλαβή τους από το ΠΝ το 1979. Από τότε και επί 37 συνεχόμενα έτη,τα Ε/Π ΑΒ 212 προσφέρουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους στο Πολεμικό Ναυτικό, έχοντας μέχρι τώρα συμμετάσχει επιτυχώς σε πλειάδα επιχειρήσεων και αποστολών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα