Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα το στίγμα ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στο νησί Κίναρος. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα και συμμετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο είναι τύπου ΑΒ-212 ενώ σε αυτό επέβαιναν 3 άτομα. Οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός. Για τον εντοπισμό του συμμετέχουν στις έρευνες πλοία του Π.Ν, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 8.00 νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το ελικόπτερο χάθηκε δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.Ο εντοπισμός φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολος καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος

Η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα