Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Νεν θα γίνει ενοικίαση κατοικιών σε πρόσφυγες

Σε διάψευση σειράς δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για την υλοποίηση του προγράμματος ενοικίασης κατοικιών σε πρόσφυγες και στη Θράκη, προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη φήμη που έλαβε τη μορφή πληροφορίας και στη συνέχεια δημοσιευμάτων, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς η περιοχή του Έβρου και γενικότερα της Θράκης έχει εξαιρεθεί ρητά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Το πρόγραμμα, που αφορά στη δημιουργία 20.000 θέσεων υποδοχής στην Ελλάδα και υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υλοποιείται μέσω ενοικίασης διαμερισμάτων, διαμονής σε ξενοδοχεία με κουπόνια, ενοικίασης ξενοδοχείων και αναζήτησης ανάδοχων οικογενειών και όχι με επιδότηση ενοικίου, όπως διευκρινίζει η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Καλλιόπη Στεφανάκη. Η προσωρινή διαμονή παρέχεται κυρίως στην έδρα των Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου, κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

«Ειδικά στην περιοχή του Έβρου υπάρχουν πολύ μικροί αριθμοί αφίξεων και αιτούντων άσυλο. Σήμερα, στην περιοχή δεν υπάρχει καμία αναζήτηση διαμερισμάτων. Περίπου 15 αιτούντες άσυλο, όλοι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση, διέμειναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή για δύο - τρεις ημέρες πριν μεταφερθούν στην Αθήνα για να πραγματοποιηθεί η αναχώρησή τους για τη χώρα της μετεγκατάστασης», σημειώνεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα