Παρά τα εμπόδια η Ντένια τελικά θα κάνει το ταξίδι ζωής στις ΗΠΑ

Θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις νεώτερες ενδείξεις, το ταξίδι ζωής της 28χρονης Ντένιας Παράσχη στην Αμερική, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για το σπάνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Όπως όλα δείχνουν, η 28χρονη Ντένια, που έχει συγκινήσει και κινητοποιήσει όλο το Πανελλήνιο, θα πραγματοποιήσει, είτε έτσι είτε αλλιώς, το ταξίδι για τη Βοστώνη, με πτήση της Lufthansa, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της Ζακύνθου, imerazante.gr, το αρχικό «είτε» αναφέρεται στη στάση των γιατρών (σ.σ. του Ωνασείου), που ξαφνικά πρόβαλαν αντιρρήσεις για το ταξίδι, ενώ πριν από λίγο καιρό είχαν εκφράσει την άποψη ότι μόνο στο εξωτερικό μπορεί να βρεθεί λύση.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις νωρίτερα και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι έτοιμο, ανά πάσα στιγμή, να τεθεί στη διάθεση της 28χρονης Ζακυνθινής για το υπερατλαντικό ταξίδι ζωής.

Όλοι στο πλευρό της Ντένιας

“Με οικογένεια ολόκληρο το νησί η Ντένια Παράσχη ξεκινάει το ταξίδι της ελπίδας στην Αμερική και μάλιστα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος”!

Ήταν η είδηση που νωρίς χθες το απόγευμα σκόρπισε χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης. Η τεράστια αγάπη και το μήνυμα της απίστευτης Ζακυνθινής κοινωνίας έφτασε στις άκρες της γης, γιατί η Ντένια πρέπει να ζήσει.

Αυτό ήταν το κίνητρο που ένωσε όλη τη Ζάκυνθο και δημιούργησε ένα μεγάλο κύμα ενδιαφέροντος, αγάπης, πάθους για ζωή, έμπνευσης, ευαισθησίας, και ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη. Όλη η Ελλάδα μιλάει για αυτή την αγάπη σε αυτό το παιδί!

Όλοι μαζί για την Ντένια, λοιπόν! Ακόμη και ο Πρωθυπουργός που ούτε λεπτό δεν σκέφτηκε εάν θα πρέπει να διαθέσει το αεροσκάφος του. Μάλιστα, ζήτησε να μην γίνει μνεία στο ότι το παραχώρησε, αφού εκείνο που προέχει είναι η ζωή της Ντένιας.

Και αυτό χάρη στην καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Πολιτισμού-Αθλητισμού και Βουλευτή του νησιού Σταυρού Κοντονή, που έκανε άνω-κάτω την Κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα το ζήτημα.

Γνωστός για τις ευαισθησίες του ο κ. Κοντονής, από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε άρχισε ένα τιτάνιο αγώνα και κύκλο επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ βρισκόταν σε επικοινωνία και με το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας.

Επόμενη κίνησή του, όπως μας αποκάλυψε, προκειμένου να συνδράμει και οικονομικά είναι να απευθυνθεί στις ΠΑΕ προκειμένου να ενισχύσουν την 28χρονη Ντένια και οικονομικά.

Η είδηση

Ώρα 16.30μμ χθες το απόγευμα και πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή – δια στόματος Υφυπουργού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου – η είδηση ότι ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για την 28χρονη Ντένια Παράσχη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοντονή τον ενημέρωσε ότι παραχωρείται έτοιμο και εξοπλισμένο ιατρικά το αεροσκάφος του, προκειμένου να γίνει η μεταφορά της Ντένιας στη Βοστόνη.

“Έχω κάνει την κυβέρνηση άνω-κάτω και άμεσα θα δρομολογηθεί το ζήτημα”, δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής ο οποίος βρισκόταν καθ΄ οδόν προς το νοσοκομείο για να βρεθεί κοντά στην ίδια και τους γονείς της. Ήταν αυτός που έριξε στο τραπέζι την ιδέα να ταξιδέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, και που διακριτικά μας επικοινώνησε πως έκανε το ανθρωπίνως δυνατόν καθήκον του και τίποτε περισσότερο, συνεπώς “δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, χειροκροτήματα και μπράβο”!

Το ταξίδι

Ομάδα του ΕΚΑΒ που είναι εκπαιδευμένη σε τέτοιου είδους αεροδιακομηδές συνάντησε την Ντένια αλλά επιθεώρησε και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ώστε να είναι πλήρως εξοπλισμένο για ένα τέτοιο ταξίδι. Μάλιστα οι έλεγχοι που έκαναν ήταν διπλοί καθόσον είναι η πρώτη φορά που “επιστρατεύεται” ένα τέτοιο αεροσκάφος για μεταφορά ασθενούς. Ωστόσο μέχρι την ώρα που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας μας, δεν είχε εξασφαλιστεί η υπογραφή των ιατρών του Ωνάσειου για την παραλαβή της από το ΕΚΑΒ. Συνεπώς παραμένει άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αφού η οικογένειά της είναι διατεθειμένη ακόμη και να υπογράψει ώστε με δική της ευθύνη να την μεταφέρει με οποιοδήποτε τρόπο (ιδιωτικό αεροσκάφος, ακόμη και δρομολόγιο της γραμμής) στην Αμερική.

Ασταμάτητο ενδιαφέρον

Συνεχίζονται καθημερινά οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και στήριξης με κάθε μέσο και τρόπο από τους συμπολίτες μας, στη μαζική και υπεράνθρωπη προσπάθεια συγκέντρωσης του ποσού που απαιτείται για τη θεραπεία της 28χρονης Ντένιας Παράσχη. Κάθε μέρα και κάποιος Σύλλογος παρουσιάζει μια ιδέα ή μια πρόταση για να τεθεί «στο τραπέζι» προς συζήτηση ή ανακοινώνει τη δράση που προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες.

Αμείωτη η κίνηση στην τράπεζα

Οι ουρές στην Τράπεζα της Ελλάδος έκαναν και σήμερα την εμφάνισή τους και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσουμε να τις βλέπουμε όσο υπάρχουν οι πρόθυμοι συμπολίτες μας που στέκονται σε αυτές, για να προσφέρουν ακόμη και μονό αριθμό ευρώ, από το υστέρημά τους. Εκατοντάδες κόσμου, κάθε ηλικίας, συνέδραμαν ακόμη και με λίγα ευρώ, από το υστέρημα τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την άμεση μεταφορά της νεαρής κοπέλας στο εξωτερικό, για τη θεραπεία της.

Την ίδια στιγμή, Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία, Ενώσεις, Εκπαιδευτικά Κέντρα, ομάδες εθελοντών πολιτών και κάθε άλλη οργανωμένη ομάδα, ετοιμάζουν δράσεις αποκλειστικά για τη συγκέντρωση χρημάτων ή εντάσσουν οικονομική στήριξη προς την οικογένεια της 28χρονης στις ήδη προγραμματισμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις τους.

Το Επιμελητήριο

Με απόφαση του Δ.Σ., το Επιμελητήριο διοργάνωσε την 1η Εκτακτη Γενική Συνέλευση για το 2016, το μεσημέρι της Τρίτης και ψήφισε ομόφωνα και εν πλήρη απαρτία να συνδράμει οικονομικά, παρά τους νομικούς περιορισμούς που διέπουν τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, καθώς ο προϋπολογισμός του 2016 δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο, αποφασίστηκε, σε πρώτη φάση να δοθούν 600 έως 1.500 ευρώ που αποτελούν αδιάθετο ποσό με Κωδικό «Χορηγίες για Κοινωφελή Ιδρύματα και Φιλανθρωπικά Σωματεία», του προϋπολογισμού του 2015.

Όταν εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2016 θα μπορεί να εξαντληθεί όλο το ποσό που προβλέπεται για το συγκεκριμένο κωδικό που προβλέπεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Παράλληλα, ζητήθηκε από τα μέλη του Επιμελητηρίου να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά με όποιο ποσό μπορεί, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί συνδρομή και από άλλα Επιμελητήρια της χώρας, ενώ αποστέλλεται σχετική επιστολή στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ολες οι προτάσεις έγιναν δεκτές από τα μέλη του ΔΣ, κάποια μάλιστα ζήτησαν να παρακαμφθεί η νόμιμη διαδικασία και να ληφθούν περισσότερα χρήματα από το συγκεκριμένο κωδικό, ωστόσο αυτό εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για διώξεις για παράβαση καθήκοντος. Τα μέλη του ΔΣ τελούν υπό σκέψη ώστε, αν χρειαστεί, να γίνει ακόμη τροποποίηση Κωδικού και να «ξεμπλοκαριστεί» η χρήση χρημάτων. Σίγουρα πάντως το Επιμελητήριο θα συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση και δράση που διοργανώνεται από Δήμο και Αντιπεριφέρεια, συνδράμοντας με κάθε τρόπο.

Νέες πρωτοβουλίες

Σε άτυπη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των Συλλόγων καθώς και όσων εκπροσωπούν το Δήμο και την Περιφέρεια, εκφράστηκε η ανάγκη οι δράσεις αυτές να οργανωθούν με τρόπο τέτοιο ώστε να μην αλληλοεπικαλυφθούν και να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει όσες και όποιες επιθυμεί, προσφέροντας τον οβολό του. Ετσι, υπάρχει η σκέψη να ενημερώνονται οι τοπικές αρχές για κάθε εκδήλωση, καλλιτεχνική, πολιτιστική, αθλητική ή άλλη, ώστε να μοιραστούν χρονικά και να διευκολυνθούν τόσο οι ίδιοι οι διοργανωτές όσο και το κοινό που θα τις παρακολουθήσει. Για παράδειγμα, η Πολιτιστική Λέσχη «Ο Γέρανος» φέρνει στο νησί μας στις 20 Φεβρουαρίου το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχοφ». Αντί του Πνευματικού Κέντρου, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, ώστε να την παρακολουθήσει ακόμη περισσότερος κόσμος. Το πλήρες ποσό των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στην οικογένεια της κοπέλας.

Να υπάρξει συνέχεια

Το ποσό που απαιτείται για τη θεραπεία είναι ιδιαίτερα υψηλό ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα συγκεντρωθεί μέσα από τις αναρίθμητες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται, εντός νησιού, Πανελλαδικά, ακόμη και διεθνώς. Αυτό που όλοι τονίζουν είναι πως οι δράσεις αυτές δεν θα πρέπει να εξαντληθούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα αλλά να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, ο αρχικός ενθουσιασμός του κόσμου πρέπει να παραμείνει αμείωτος, οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων να συνεχιστούν και να μην αποτελέσουν ένα «πυροτέχνημα» που θα σβήσει σταδιακά σε λίγες ημέρες. Ετσι, πρόθυμα, αρκετοί σύλλογοι και ομάδες δέχονται να οργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις την ερχόμενη ή τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να υπάρξει συνεχής ροή ενδιαφέροντος και, βέβαια, χρημάτων.

Οι ενέργειες

Από εκεί και πέρα, και στο πλαίσιο ότι δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες αδιάκοπης ενίσχυσης της προσπάθειας για αυτό εστάλη Επιστολή στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά. Η ίδια Επιστολή μεταφράστηκε για να αποσταλεί και στο Βατικανό.

Στο μεταξύ και η Ζακύνθια στην καταγωγή πρώην Ευρωβουλευτής ΝΔ και Πρόεδρος του ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, Ρόδη Κράτσα, ασκεί πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τις περαιτέρω δαπάνες μετακίνησης του κοριτσιού και της οικογένειας του στη Βοστόνη όπου θα γίνει η θεραπεία. ταυτόχρονα αναζητούνται επαφές με την εκεί ελληνική κοινότητα για την υποδοχή και τη φιλοξενία της. Ταυτόχρονα επιχειρεί να έρθει σε επαφή με την εκεί ομογένεια και να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβουν την υποδοχή και φιλοξενία της οικογένειάς της.

imerazante

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα