Ρόδος: Ισόβια στην εγγονή για τον φόνο της 69χρονης

Τα πάνω κάτω έφερε -σε σχέση με την πρόταση του εισαγγελέα- το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω που εκδίκασε την υπόθεση δολοφονίας της 69χρονης Ο.Γ για μία τηλεόραση μέσα στο σπίτι της, στ' Ασγούρου Ρόδου, στις 4 Νοέμβριου του 2014.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια την εγγονή της άτυχης γυναίκας και αθώωσε τον αδελφό της, με τον οποίο κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σε αντίθεση με την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 27χρονος και να αθωωθεί η 30χρονη, οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχη την εγγονή και της υπέβαλαν την ανώτατη ποινή για την ανθρωποκτονία και κάθειρξη δέκα ετών για τη ληστεία, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με την ίδια απόφαση κρίθηκε αθώος ο ετεροθαλής αδελφός της, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ για παράνομη οπλοφορία. Αθώοι κρίθηκαν δύο νεαροί (ηλικίας 23 και 21 ετών) που κατηγορούνταν για αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος.

«Ο πελάτης μου αθωώθηκε, αν και ο εισαγγελέας είχε αντίθετη πρόταση. Το δικαστήριο, όμως, θεώρησε ότι δεν έχει τελέσει εκείνος το αδίκημα» είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος του 27χρονου,.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας η κόρη της 69χρονης και μητέρα των δύο κατηγορουμένων, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ της κόρης της (αλλά όχι και υπέρ του γιου της), ξέσπασε φωνάζοντας. «Είναι αθώο το παιδί μου! Είναι αθώο, θα αυτοκτονήσω!» έλεγε και χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο, ενώ επιτέθηκε φραστικά κατά των δικαστών και του αδελφού της, που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η άτυχη  69χρονη, είχε βρεθεί νεκρή δίπλα στο κρεβάτι της. Υστερα από έρευνες των ανδρών της Ασφαλείας, συνελήφθησαν τα δύο εγγόνια ως οι δράστες της δολοφονίας, που έγινε για μία τηλεόραση και 100 ευρώ. Από τη νεκροτομή είχε διαπιστωθεί ότι η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε με βιαιότητα, που είχε συνέπεια την πολτοποίηση του προσώπου της, ενώ υπέστη κατάγματα στα πλευρά και τραύματα σε καρδιά, συκώτι και στομάχι! Από την πρώτη στιγμή τα αδέλφια έριχναν τις ευθύνες το ένα στο άλλο, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα.

Η νεαρή αρνιόταν ότι γνώριζε για τον φόνο και την κλοπή της τηλεόρασης, ενώ ο αδελφός της ισχυριζόταν ότι εκείνη σκότωσε τη γιαγιά τους και πως ο ίδιος περιορίστηκε στην πώληση της τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα