Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένα χρόνο μετά οι πρώτες κλήσεις μαρτύρων

Ενας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και η υπόθεσή του ακόμη βρίσκεται στο σκοτάδι! Το μνημόσυνο του άτυχου 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος αγνοούνταν για 37 μέρες, τελέστηκε στο Σελί Ρεθύμνου, με συγγενείς και φίλους να θρηνούν για τον άδικο χαμό του.

Ντυμένη στα μαύρα, η μητέρα του Μαρία υποβασταζόταν από συγγενείς, ενώ ο πατέρας του Ανδρέας και τα αδέρφια του Ελένη και Πέτρος έδειχναν να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμη και σήμερα τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο αγαπημένος τους Βαγγέλης κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γαλακτοκομική. Σπαρακτικό ήταν το μήνυμα της αδερφής του, το οποίο ανάρτησε στη σελίδα που έχει ανοίξει στο facebook στη μνήμη του: «6 του Φλεβάρη ήτανε που έφυγες μακριά μας. Αδειασε ο κόσμος μας, μα πιο πολύ η αγκαλιά μας! Εγινε θρύψαλα η καρδιά, αγιάτρευτη η πληγή σου. Ολα τα πάντα γύρω μας, μας φέρνουν τη μορφή σου».

Το μεγάλο «γιατί», που εξαρχής βασάνιζε την οικογένεια του 20χρονου, παραμένει αναπάντητο. Οι συγγενείς περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον θάνατό του. Εξάλλου, όπως είχε γράψει η «Espresso» την προηγούμενη εβδομάδα, η υπόθεση άρχισε επιτέλους να «τρέχει», καθώς έχουν «φύγει» ήδη οι πρώτες κλήσεις στους βασικούς μάρτυρες.

Σύμφωνα με καταθέσεις στην ογκώδη δικογραφία, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Βαγγέλη στις 13.50 ήταν ο συγκάτοικός του, ο οποίος στην αναλυτική περιγραφή που έδωσε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων αναφέρει: «Οταν τον κοίταξα για τελευταία φορά στα μάτια, μου φάνηκε σαστισμένος, σαν κάτι να τον απασχολούσε, δηλαδή σαν να ήταν αλλού το μυαλό του, έκφραση την οποία ο Βαγγέλης δεν είχε όταν έμπαινε στο δωμάτιο».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι μια συμφοιτήτρια του 20χρονου φέρεται ότι έχει βίντεο, το οποίο αποκαλύπτει τα άγρια καψώνια σε βάρος του, ακόμη και λίγα εικοσιτετράωρα πριν χαθούν τα ίχνη του. Τα βασανιστήρια, πάντως, φαίνεται ότι εντάθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, οπότε υπήρξαν και οι κρυφοί τραμπουκισμοί με την αιτιολογία ότι «ο Βαγγέλης μιλάει πολύ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα