Σχιστό: Θέσεις μάχης έχουν πάρει και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ

Με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατοίκων της περιοχής και της ΚΕΡΦΑ, «συνοδεύονται» οι δύο συγκεντρώσεις, υπέρ και κατά της δημιουργίας Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Η παρουσία των χρυσαυγιτών βουλευτών Μπαρμπαρούση, Λαγού και Κασιδιάρη δίνει το «στίγμα» των διαφωνούντων με τη δημιουργία του Κέντρου, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η «Επιτροπή Κατοίκων Πειραιά».

Στην απέναντι πλευρά, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, κάτοικοι της περιοχής και η ΚΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), η οποία καταγγέλλει οργανωμένη αντίδραση από τη Χρυσή Αυγή.

Θέσεις «μάχης» έχουν πάρει και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΡΦΑ αναφέρει ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών».

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό προκαλεί αντιδράσεις σε ορισμένους κύκλους και την ίδια ώρα το ΚΕΡΦΑ κάνει λόγο για οργανωμένη αντίδραση από τη Χρυσή Αυγή που “φόρεσε την προβιά των επιτροπών κατοίκων”. Με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά και κατοίκους στην άλλη πλευρά να έχουν ήδη λάβει θέσεις στην περιοχή η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν λάβει τις δικές τους θέσεις στη... μέση από τα ξημερώματα. Κάπως έτσι απ' τη μια οργανώνεται συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και απ' την άλλη μια αντιφασιστική συγκέντρωση. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η αστυνομία δεν αποφάσισε να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Παρακολουθείστε τις εξελίξεις στο Σχιστό λεπτό προς λεπτό


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα