Κως: Υπάρχει ένας σκληρός ακροδεξιός πυρήνας

Υπάρχει ένας σκληρός ακροδεξιός πυρήνας, αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις τους, είπε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, δίνοντας την δική του εξήγηση για το περιστατικό προπηλακισμού του την Κυριακή σε καφετέρια της Κω, από κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία hot spot στο νησί.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, προειδοποιεί για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν νέα επεισόδια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Mega, επιτέθηκε στο δήμαρχο του νησιού Γιώργου Κυρίτση, λέγοντας πως «έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ξενοφοβικό, με τις συνεχείς δηλώσεις του ότι "κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το νησί"». Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο δήμαρχος που δεν επιτρέπει στοιχειώδεις δομές, αντί να βοηθά να μην έχουμε τις περσινές εικόνες, είπε ο βουλευτής της κυβέρνησης. «Δεν τον βγάζω χρυσαυγίτη, οι απόψεις που καλλιεργεί είναι ξενοφοβικές», κατέληξε.

Αντίθετα, ο δήμαρχος του νησιού, αφού επισήμανε ότι η Κως βιώνει «πρωτοφανείς στιγμές», μίλησε για προκλητικές κινήσεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που «κουβάλησαν» στο νησί, όπως είπε «για να δέρνουν κόσμο». «Ο κύριος Καματερός και η κυρία Χριστοδουλοπούλου, το Πάσχα δημιούργησαν το όνειδος και από εκείνη την ημέρα βιώνουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα