Σχιστό: Δύο συγκεντρώσεις για το κέντρο προσφύγων

Δύο συγκεντρώσεις και μία σύσκεψη πραγματοποιούνται σήμερα στο Σχιστό και στον Πειραιά, με επίκεντρο το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων που πρόκειται να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό Περάματος.

Η πρώτη θα διεξαχθεί στις 11.00 (συμβολή της Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού) και διοργανώνεται από την ΚΕΕΡΦΑ, ενώ στις 12.30 οι «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς» θα συγκεντρωθούν στο ίδιο σημείο με σύνθημα «Κανένα κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό», δράση η οποία προβλήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει πως «χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση» και προσθέτει: «Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».

Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη οι δύο συγκεντρώσεις, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα