Αγρότες: Επ’ αόριστον μπλόκα. Κατεβαίνουμε με τρακτέρ στην Αθήνα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες. Στην πανελλαδική συνεδρίαση που έγινε στη Νίκαια αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς του εθνικού δικτύου, παρακαμπτήριων οδών, τελωνείων και λιμένων.

Ακόμη δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μόλις φθάσουν στο Σύνταγμα θα παραμείνουν μπροστά από το κτίριο της Βουλής για 3 ημέρες.

Ταυτόχρονα απέρριψαν εκ νέου κάθε διάλογο με την κυβέρνηση καθώς ομόφωνα αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή της Τρίτης.

Στην συνάντηση πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του, δεν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών που άνοιξαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ξανακλείσουν εκ νέου για 24 ώρες.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σε συνεννόηση και με άλλα μπλόκα αναμένεται να δώσουν κι αυτοί στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και το κόστος παραγωγής.

Το κείμενο θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και θα κοινοποιείται τόσο προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και προς τα κόμματα, και όπως λένε οι αγρότες αναμένουν μία κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα