Στα Χανιά ο δράστης του άγριου φονικού του 43χρονου στην Αθήνα

Στις φυλακές της Αγιάς Χανίων κρατείται ο 27χρονος δράστης της άγριας δολοφονίας του 43χρονου στο κέντρο της  Αθήνας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, μετά από καβγά, στην οδό Κολοκοτρώνη.

Ο άτυχος άνδρας ήρθε αντιμέτωπος με έναν 27χρονο νεαρό και αφού τους χώρισαν αστυνομικοί έφυγε με τους φίλους του παίρνοντας ταξί, όπου μετά από λίγα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ νεκρός στο νοσοκομείο «Ελπίς». Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η ιατροδικαστική εξέταση του νοσοκομείου, σύμφωνα με το protothema.gr, έδειξε πως ο θάνατος του προήλθε από εσωτερική αιμορραγία η οποία προξενήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο που βυθίστηκε από την βάση του λαιμού προς τα μέσα.

Συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε «βαρειές κακώσεις της αριστερής πλαγιάς τραχηλικής χώρας και του αριστερού ημιθωρακίου εκ νυσσούντος προκληθείσες».

Στην ομολογία του ο 27χρονος δράστης αναφέρει ότι ο άτυχος 43χρονος ήταν κοντά στην αδερφή του όταν εκείνη έκανε εμετό έξω από το μαγαζί στο πεζοδρόμιο της οδού Κολοκοτρώνη.

«Εγώ ήμουν μεθυσμένος και μου προκάλεσε εντύπωση που ένας ξένος βρισκόταν πάνω από την αδερφή μου. Πήγα κοντά του και των ρώτησε τι θέλει εκεί, λογομαχήσαμε και ξεκίνησε ο καβγάς, χτυπιόμασταν με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα, με κλωτσιές και σπρωξίματα» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση που του κάνουν εάν κρατούσε κάποιο αντικείμενο στα χέρια του απάντησε: «Όχι, δεν θα μπορούσα να θυμηθώ αν κρατούσα κάτι γιατί ήμουν πολύ μεθυσμένος. Πιστεύω όμως ότι θα το έβρισκαν οι αστυνομικοί που μας χώρισαν την ώρα του καβγά» ανέφερε στην κατάθεση του ο 27χρονος δράστης.

Γεγονός είναι πως μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει βρεθεί κάποιο αντικείμενο που να φέρεται ως φονικό όπλο και στο οποίο να οφείλεται ο θάνατος του 43χρονου άνδρα ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα καθώς υπάρχει μαρτυρία ενός ατόμου που άκουσε τον δράστη να λέει «πέσανε κάτι μαχαιριές και ο άλλος είναι στο νοσοκομείο».

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 27χρονου ομογενή κ. Ιωάννης Μαντζουράνης υπογραμμίζει: «Όταν δεν υπάρχει στη δικογραφία έκθεση νεκροτομής και νεκροψίας, ιατροδικαστική έκθεση για την ακριβή αιτία θανάτου, έκθεση τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων δεν μπορεί να συναχθεί η ακριβής αιτία θανάτου του άτυχου θύματος μιας μοιραίας συμπλοκής μεταξύ δύο ανθρώπων, εκ των οποίων για τον ένα υπάρχουν μαρτυρίες ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και για τον άλλο ότι ήταν εντελώς μεθυσμένος. Εν αναμονή του αποτελέσματος των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις και κρίσεις τους, γιατί «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», λέει ο λαός μας».

Τι λένε φίλοι του άτυχου 43χρονου

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο αφού οι δύο φίλοι που μπήκαν στο ταξί μαζί του, στις μαρτυρικές τους καταθέσεις αναφέρουν ότι ο 43χρονος άνδρας εκτός από το αλκοόλ, είχε πάρει και ναρκωτικές ουσίες.

Το θύμα ήταν μαζί με μία φίλη του για ποτό πρώτα στην περιοχή του Κολωνακίου και στην συνέχεια πήγαν να συναντήσουν τον σύντροφο της γυναίκας στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας.

Το ζευγάρι που ήταν μαζί με το θύμα ισχυρίστηκε πως ο 43χρονος τους είχε πει ότι είχε πάρει ναρκωτικές ουσίες «κάτι σαν έκσταση».

«Πήγαμε σε ένα μαγαζί της οδού Ναυρίνου και ήπιαμε από ένα ποτό. Εκεί μου είπε πως είχε πάρει λίγο MDMA, που είναι ένα ναρκωτικό σαν το έκσταση» λέει χαρακτηριστικά 45χρονη γυναίκα.

Αφού λοιπόν τελείωσαν το πότο τους πήγαν και βρήκαν τον 36χρονο φίλο τους και συνέχισαν την βόλτα τους σε μπαρ της περιοχής όπου και έγινε η φασαρία.

Δεν περίμεναν όμως τι τους επιφύλασσε το μέλλον καθώς αφού έφυγαν από το τελευταίο μπαρ περπατούσαν οι τρεις τους επί της οδού Κολοκοτρώνη προκειμένου να πάρουν ταξί.

«Περπατούσαμε την Κολοκοτρώνη και ανεβαίναμε προς Σταδίου για να πάρουμε ταξί όταν μου τράβηξε την προσοχή ένας άντρας μαζί με δυο κοπέλες που φορούσε σκούρο μπουφάν και με απλωμένο πόδι κλώτσησε ένα ταξί» τόνισε η φίλη του θύματος.

Αφού λοιπόν κατάφεραν και σταμάτησαν ένα ταξί η κοπέλα πήγε να φωνάξει στον άτυχο φίλο της να μπει μέσα όμως ήδη είχε ξεκινήσει ο τσακωμός.

«Μέχρι να γυρίσω να του πω να μπει μέσα, γυρίζω το κεφάλι μου και βλέπω να έχουν πιαστεί στα χέρια. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ξεκίνησε ο καβγάς…» είπε.

Ο σύντροφος της που ήταν επίσης μπροστά στο σκηνικό ανέφερε: «Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ξεκίνησε η φασαρία. Το μόνο που μου έχει μείνει είναι ο ψηλός άνδρας που έδινε και έπαιρνε μπουνιές με τον φίλο μας και μετά τον είδα

Αφού λοιπόν έληξε ο καβγάς με την βοήθεια δύο αστυνομικών, οι φίλοι του άτυχου 43χρονου τον πήραν και τον μετέφεραν με ταξί προς το Κολωνάκι όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της η 45χρονη γυναίκα.

ekriti

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα