Αγρότες: Κλειστά τα Τέμπη και ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου

Στα δύο κόπηκε η Ελλάδα από τον 24ωρο αποκλεισμό των Τεμπών, όμως, οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι και με μια σειρά μεγάλα μπλόκα, από τη Νίκαια και τις Μικροθήβες, έως την Ανθήλη, το Κάστρο και τη Θήβα, ενώ δυτικά πλήρως αποκλεισμένος είναι ο δρόμος στο Κεφαλόβρυσο. 

Στα Βόρεια, κλειστές είναι η Εθνική και η Εγνατία οδός σε Μάλγαρα, Νησέλι, Κερδύλλια και Χρυσούπολη που μαζί με μικρότερα μπλόκα κόβουν την Ελλάδα σε … αγροτεμάχια.

Κι ενώ στους δρόμους οι οδηγοί κάνουν ζιγκ ζαγκ μέσω παραδρόμων και επαρχιακών οδών, στα σύνορα, όπως στον Προμαχώνα οι ουρές μετριούνται πλέον με δεκάδες χιλιόμετρα καθώς οι αγρότες κατέβασαν ρολά μπλοκάροντας και τους Κήπους, την Εξοχή, τη Νίκη και την Κρυσταλλοπηγή…

Μόνο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε αποκλεισμός του δρόμου.  Οι αγρότες επέλεξαν άλλου είδους κινητοποίηση, μοίρασαν ελιές και λάδι στους επιβάτες τονίζοντας όμως ότι από δω και πέρα θα προχωρούν σε πολύωρους ή επ’ αόριστον αποκλεισμούς τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και σε λιμάνια και δρόμους…

«Καταδρομικές» επιχειρήσεις

Στη Σπάρτη εισέβαλαν στη συνάντηση του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη με εκπροσώπους επαγγελματικών κλάδων.

Στην Αριδαία οι αγρότες επισκέφτηκαν το γραφείο του Γιάννη Σηφάκη, ο βουλευτής έλλειπε και εκείνοι θυροκόλλησαν ψήφισμα και πέταξαν στην πόρτα, πατάτες, χώματα αλλά και κοπριά…

Με κοπριά… «στόλισαν» και το γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάγκρη, στην Πέλλα.

«Δεν θα ξεμπλέξετε εύκολα μαζί μας»

Η επιστολή πρόσκληση σε διάλογο την Τρίτη το μεσημέρι στη Βουλή μπορεί να έφτασε στα μπλόκα, όμως οι αγρότες απάντησαν ότι δεν τους αφορά και πως κλιμακώνουν τον αγώνα με μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς.

Κινήσεις καλής θέλησης από την κυβέρνηση

Με τη φράση «ο πρωθυπουργός σας περιμένει», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, απηύθυνε από την Βουλή πρόσκληση στους αγρότες να ορίσουν εκπροσώπους του και να προσέλθουν σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα «όποτε εκείνοι κρίνουν».

Αλλά και το ΥΠΟΙΚ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι υπεγράφη  η τροποποίηση της ΠΟΛ. 1066/2.4.2013, για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με την απόφαση αυτή:


-Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.

-Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

-Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων.

-Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην Υπουργική Απόφαση.

Την ίδια ώρα, στην Πελοπόννησο, οι αγρότες σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους και από τις 18.00 έκλεισαν επ' αόριστον τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης.

Στο σημείο του μπλόκου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους, από τον Αχλαδόκαμπο, μια παράκαμψη περί τα 80 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ακολουθούν τη διαδρομή, κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου «Τρίπολη Βόρεια», εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό ως το 'Αργος κι από εκεί φτάνουν στον ανισόπεδο κόμβο της Στέρνας, όπου επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστροφα ακολουθούν τη διαδρομή οι οδηγοί που κατευθύνονται από την Κόρινθο προς την Τρίπολη.

Οι οδηγοί από την περιοχή της Γορτυνίας με κατεύθυνση την Κόρινθο, εναλλακτικά μπορούν να ακολουθήσουν την εθνική οδό Λεβίδι - Κανδύλα - Νεμέα και να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Νεμέας.

topontiki

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα