Κως: Νέα επεισόδια για τα hot spot - Βράχια, φωτιές, ένταση και σύλληψη

Δεύτερη μέρα επεισοδίων στην Κω. Οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία Hot spot για τους πρόσφυγες στο νησί.

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, ένας εργολάβος, κάτοικος της περιοχή, όπως αναφέρει το  vimatisko.gr. Ο εργολάβος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφού μάλιστα προηγήθηκαν φωνές και έντονη... σωματική επαφή από πλευράς τους.

Η σύλληψη έγινε για παρακώλυση κυκλοφορίας, αφού ο συλληφθείς βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στον έναν από τους δρόμους που οδηγεί στο 148, στο πλαίσιο των αποκλεισμών όλων των διόδων πρόσβασης, που πραγματοποιούν κάτοικοι του Πυλίου από νωρίς σήμερα το πρωί.

Κάτοικοι στο Πυλί είχαν αποκλείσει το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ είχαν ανάψει φωτιές.

Οι κάτοικοι έκλεισαν το δρόμο προς το στρατόπεδο χρησιμοποιώντας... βράχους!

Πριν λίγο μάλιστα, έφτασαν στο σημείο και χειριστές των μηχανημάτων του στρατού, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να περάσουν, μετά από διαβουλεύσεις με τους κατοίκους.

Όπως μετέφερε η Κατερίνα Φιλοπούλου, δημοσιογράφος στο “Βήμα της Κω” περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Πυλίου, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται και στον Λινοπότη.

Ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, τόνισε κατά την παρέμβασή σου σήμερα στο «Mega» ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν για τα hot spot είναι μεμονωμένοι και προκαλούν σε οποιαδήποτε δράση. Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους και στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων», επεσήμανε, απαντώντας στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης, βρέθηκε στο σημείο και ζήτησε -όπως είπε- "το αυτονόητο: να μη γίνει η Κως αποθήκη ψυχών".

Χθες, οι συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων του νησιού έκαναν τον γύρο του κόσμου, ενώ σήμερα και πάλι οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην δημιουργία hot spots στο νησί για την φιλοξενία των προσφύγων.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα