Amber Alert για τον 4χρονο Φοίβο - Σκότωσε τη μητέρα και απήγαγε το παιδί του

Σε μια ανελέητη μάχη με τον χρόνο επιδίδονται οι αστυνομικές αρχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή το θρίλερ της εξαφάνισης του 4χρονου Φοίβου, ο οποίος απήχθη από τον ίδιο τον πατέρα του έπειτα από τη στυγερή δολοφονία της 41χρονης μητέρας του, στην Ορμυλία Χαλκιδικής.

Στην Αλβανία θα επιχειρήσει να διαφύγει ο δράστης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίαςΗ οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο 34χρονος Τζέιμς (Κλοντ) Λέσι, αλβανικής καταγωγής, επισκέφτηκε την εν διαστάσει σύζυγό του, Σ.Μ., την στρίμωξε στην κουζίνα του σπιτιού της και την μαχαίρωσε επτά φορές, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Εν συνεχεία, άρπαξε τον ανήλικο γιο του και διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ, ακολούθως φέρεται να επιβιβάστηκε σε ταξί.

Μόλις οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος, αντίκρισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, που είχε δύο παιδιά, τον 4χρονο και έναν 6χρονο, είχε χωρίσει τον περασμένο Αύγουστο, όμως δεν έδειχνε η σχέση τους να έχει σοβαρά προβλήματα, μετά τον χωρισμό. Το μεγαλύτερο τους παιδί είναι και η τραγική φιγούρα, καθώς μπροστά στα μάτια του διαπράχθηκε το ειδεχθές έγκλημα.

Ο 34χρονος δράστης τελευταία φορά εθεάθη στον δρόμο για Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Νέας Καλλικράτειας. Αστυνομικές δυνάμεις από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Σημαντικότερο μέλημά τους είναι να βρεθεί ασφαλής ο μικρός Φοίβος, προτού ο δολοφόνος διαφύγει στην Αλβανία, όπου εκτιμούν ότι θα αναζητήσει καταφύγιο.

«Έσπασε το μαχαίρι από τη μανία του δράστη»

Σοκάρει η αγριότητα του εγκλήματος που συγκλονίζει τη μικρή κοινωνία της Ορμυλίας. Μιλώντας στο zougla.gr κάτοικος της περιοχής, οικογενειακός φίλος του θύματος, αποκάλυψε ότι ο δράστης μαχαίρωσε επτά φορές την άτυχη γυναίκα. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, η τελευταία μαχαιριά ήταν στο κεφάλι της 41χρονης. «Ήταν τέτοια η μανία του δολοφόνου, που το μαχαίρι έσπασε και η λάμα έμεινε καρφωμένη στο κρανίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο δολοφόνος το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος. Δούλευε περιστασιακά σε τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση της αδικοχαμένης Σ.Μ.», πρόσθεσε.

Amber Alert για τον 4χρονο Φοίβο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Amber Alert για τον μικρό Φοίβο Λέσι, δημοσιεύοντας, μάλιστα, φωτογραφίες τόσο του ανήλικου αγοριού όσο και του πατέρα.

«Στις 06/01/2016 στις 19:00 το απόγευμα, απήχθη ο ανήλικος Φοίβος (ον.) Λέσι (επ.) ετών 4,5 από τον πατέρα του Λέσι (επ.) Τζέημς (ον.) Κλωντ (ψευδώνυμο) αλβανικής καταγωγής, από την οικία του στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Ο ανήλικος Φοίβος είναι 4,5 ετών, έχει ύψος 1 μέτρο, ζυγίζει 15 κιλά, έχει λευκή επιδερμίδα, καστανά σκούρα μάτια και μαύρα μαλλιά.

Ο πατέρας Τζέημς Λέσι είναι 34 ετών, έχει ύψος 1,73 μέτρα, ζυγίζει 85 κιλά, έχει λευκή επιδερμίδα, καστανά μάτια και καστανά σγουρά μαλλιά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο εξαφάνισης.

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αρπαγής καθώς και της δολοφονίας της μητέρας του ανήλικου από τον πατέρα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης εύρεσής του. Οι συγγενείς του ανησυχούν και ελπίζουν με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει κοντά τους», καταλήγει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα