Κρήτη: Να δοθούν απαντήσεις! το χρωστάμε όλοι στο μικρό αγγελούδι που έφυγε...

Ο χαμός του μικρού κοριτσιού από τη Νεάπολη που σόκαρε το πανελλήνιο και συζητιέται ευρέως σε όλη την Κρήτη, προκαλεί απορίες και ερωτηματικά, όπως θα προκαλούσε εν έτει 2015 ο θάνατος οποιουδήποτε υγειούς ανθρώπου που μπαίνει στο χειρουργείο για μια επέμβαση ρουτίνας και δεν ξαναβγαίνει ποτέ!

Ειδικά δε όταν ο θάνατος έρχεται σε ένα από τα πιο παλιά και πιο μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, με τόσο έμπειρα στελέχη, τα ερωτήματα βαραίνουν ακόμα περισσότερο γιατί εγείρουν απορίες για την ασφάλεια και τους κανόνες, που πρέπει να τηρούνται για να νοιώθουμε ασφαλείς και να εμπιστευόμαστε-όπως πρέπει να γίνεται- γιατρούς και προσωπικό για να θεραπευτούμε.

Η οικογένεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη, αλλά και η κοινή γνώμη της Κρήτης θέλουν απαντήσεις, που θα καθησυχάσουν όλους μας πως όχι μόνο έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν στη διάρκεια του χειρουργείου και αμέσως μετά, αλλά κυρίως πριν τη προεγχειρητική διαδικασία.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και περιμένουμε από τους ειδικούς να απαντήσουν: Ποιοί μετείχαν στο μοιραίο χειρουργικό τραπέζι και αν έπρεπε να βρίσκονται εκεί; Υπήρχαν νομικά κενά που επιτρέπουν σε κάποιους να επικαλούνται διάφορα;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνουν άμεσα και έγκυρα αυτά που πρέπει ,ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον πραγματικά προκύψουν.

Γι αυτό και δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Αλλά επειδή ήδη η υφέρπουσα φημολογία, οι ανεξέλεγκτες πληροφορίες μεταδίδονται με ασύλληπτη ταχύτητα, εμείς θέτουμε ερωτήματα. Και ζητούμε απαντήσεις. Οι Κρητικοί πρέπει να ξέρουμε. Γιατι η δημόσια υγεία και η διασφάλιση της είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να το υπερασπιστούμε όλοι μας!

Περισσότερο από όλους οι γονείς και οι συγγενείς πρέπει να ξέρουν. Και το χρωστάμε στη μικρή Μελίνα!

 

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα