Μαμά βοήθεια, έχω μπλέξει σε τροχαίο! Η μεγάλη απάτη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν αποκτήσει τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κυκλώματος απατεώνων, που τηλεφωνούν σε γονείς με το πρόσχημα ότι μπορούν να παρέχουν βοήθεια στα παιδιά τους, τα οποία δήθεν προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Απανωτές είναι οι καταγγελίες που καταγράφει η τοπική αστυνομία από έντρομους γονείς οι οποίοι τηλεφωνούν για να ενημερώσουν για το τηλεφώνημα που γίνεται συνήθως τη νύχτα στην προσπάθεια των δραστών να πιάσουν στον ύπνο τα θύματά τους.

Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας που μίλησε στο thebest περιγράφοντας τα λεπτά αγωνίας που έζησε το βράδυ της Δευτέρας όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι της.

«Μαμά βοήθεια, έχω μπλέξει σε τροχαίο» ακούστηκε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στις 11 το βράδυ και τα πόδια της γυναίκας λύγισαν μιας και οι δυο της κόρες βρίσκονταν εκτός σπιτιού. Αμέσως μετά τη γυναικεία φωνή που καλούσε σε βοήθεια, το τηλέφωνο πήρε ένας άνδρας ο οποίος υποστήριζε ότι για να ξεμπλέξει το παιδί της από την υπόθεση του τροχαίου κατά το οποίο υποτίθεται ότι τραυμάτισε κάποιον, πρέπει η μητέρα άμεσα να καταβάλει 20.000 ευρώ.

Ευτυχώς η γυναίκα, παρά το αρχικό σοκ και τον πανικό της, διαπίστωσε στην πορεία ότι επρόκειτο για τηλεφώνημα απατεώνων και αφού βεβαιώθηκε για την κατάσταση στην οποία ήταν τα παιδιά της ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι πληροφορίες που φθάνουν στις Αρχές ωστόσο είναι με το σταγονόμετρο μιας και οι επιτήδειοι φροντίζουν να καλύπτουν τα ίχνη τους τηλεφωνώντας στα θύματά τους είτε με απόκρυψη, είτε από τηλεφωνικούς θαλάμους γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Αρκετά τηλέφωνα έχουν δεχθεί συμπολίτες από τα μέσα του Νοέμβρη και μετά ενώ δεκάδες είναι οι καταγγελίες και στην αστυνομία του Αγρινίου για αντίστοιχες υποθέσεις.

Τα μέλη μάλιστα του κυκλώματος εκβιαστών (που για την ώρα παραμένει άγνωστη η περιοχή που εδρεύουν) προκαλούν τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας συνήθως τους αστυνομικούς, μήπως και τα υποψήφια θύματά τους πέσουν στη φάκα.

Οι εκβιαστές τηλεφωνούν σε σταθερά τηλέφωνα με απόκρυψη αριθμού αναφέροντας αρχικά στους γονείς ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κρατείται στην αστυνομία. Στη συνέχεια ζητούν χρήματα, ώστε ο γιός ή η κόρη να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν την παραμικρή δικαστική εμπλοκή.
E-Radio.gr Ειδήσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα