Δίκη για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου: Η απολογία

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου του 2008, βρισκόταν στο σταθμό του τρένου στην πλατεία Βικτωρίας, για να πάει στη δουλειά του. Εκεί, είδε ξαφνικά μπροστά του τον ηθοποιό. «Μου είπε πάμε σπίτι μου, θα έχουμε μπύρες και γυναίκες, θα περάσουμε πολύ ωραία. Εγώ δεν ήθελα αλλά πήγα στο σπίτι του. Λίγη ώρα αργότερα, μου έδωσε ναρκωτικά. Εγώ δεν ήθελα, αλλά πήρα».

Ο Γεωργιανός ισχυρίζεται ότι λίγο αργότερα, ρώτησε το Σεργιανόπουλο, πού είναι οι γυναίκες και εκείνος του απάντησε: «Τους έχω τηλεφωνήσει κι έρχονται. Γδύσου εσύ να είσαι έτοιμος και σε λίγη ώρα θα τις δεις μπροστά σου». Τουλάχιστον μία ώρα αργότερα, δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε, προφανώς επηρεασμένος από τις ουσίες. «Ξύπνησα και τον είδα γυμνό μπροστά μου. Μου είχε ακουμπήσει τον ώμο και μου είπε πως θέλει πάση θυσία να του κάνω στοματικό έρωτα». Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, δεν θυμάται τίποτα. Οποιαδήποτε ερώτηση και εάν του τέθηκε από το δικαστήριο, απάντησε ότι το μόνο που θυμάται είναι ένα μαχαίρι και ένα ταξί που πήρε για να φύγει. «Ειλικρινά, δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Δεν θυμάμαι όμως τίποτα. Θόλωσα και ήμουν σε κατάσταση εκτός ελέγχου. Δεν θυμάμαι τίποτα», δήλωσε ο Γεωργιανός.

Κεκλεισμένων των θυρών, παρουσιάστηκαν και τα πειστήρια του εγκλήματος: Το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Σεργιανόπουλος, ένα σκισμένο προφυλακτικό, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε το μοιραίο βράδυ, καθώς και ένα σεξουαλικό βοήθημα που βρέθηκε στο σπίτι του Σεργιανόπουλου.

Η απολογία (από zougla.gr)

Σοβαρές διαμάχες, φραστικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητα μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, στην ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης δίκης για τη δολοφονία του διάσημου πρωταγωνιστή της τηλεόρασης, Νίκου Σεργιανόπουλου.

Σήμερα η δίκη συνεχίστηκε με την απολογία του κατηγορουμένου 31χρονου Γεωργιανού δράστη, David Murthiknelli. «Ζητώ συγνώμη από τον Θεό, την οικογένεια του θύματος και από την οικογένειά μου που είμαι εδώ. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που ήρθα στην Ελλάδα για να δουλέψω.

Το θύμα το συνάντησα στις 5 το πρωί εκείνης της μέρας. Συνήθως ξυπνάω στις 4 τα χαράματα, ετοιμάζομαι για δουλειά γιατί εργάζομαι στα καράβια.
Καθόμουν στον ηλεκτρικό της πλατείας Βικτωρίας και έπινα μια μπύρα, όπως συνήθως κάνω για να καθαρίσει ο οργανισμός μου από το μαζούτ που βγάζω κάθε μέρα, κατεβαίνοντας 25 μέτρα κάτω από τη γη.

Με πλησίασε ένας άγνωστος και μου είπε από πού είσαι και τι κάνεις… Εγώ του είπα ότι είμαι από τη Γεωργία και με ρώτησε να θέλω να περάσουμε καλά. Μου είπε πάμε στο σπίτι μου να κάνουμε κοκαΐνη και να διασκεδάσουμε με γυναίκες.

Εγώ αρνήθηκα στην αρχή, αυτός μου είπε έλα, θα αισθανθείς καλύτερα. Μόλις καθίσαμε στο αυτοκίνητό του μου είπε δεν πειράζει που δεν θα πας για δουλειά, θα περάσεις καλά μαζί μου.

Όταν φτάσαμε στο σπίτι του, αφού είχαμε σταματήσει και είχαμε αγοράσει μπύρες, ανεβήκαμε με τα πόδια στο διαμέρισμα.

Έφτιαξε τη σκόνη και έδωσε και σε εμένα. Μου είπε θα πάρω τώρα τηλέφωνο τις γυναίκες, πάρε να πιεις κόκα για να αισθανθείς καλύτερα.
Μου έδινε συνέχεια κοκαΐνη, πρέπει να πήρα πάνω από 3-4 φορές. Άρχισα να νιώθω μυρμήγκιασμα στο σώμα μου, του είπα ότι δεν αισθάνομαι καλά και κάποια στιγμή έκλεισα τα μάτια μου. Ξαφνικά τον είδα από πάνω μου με ένα μαχαίρι να μου το ακουμπάει στο λαιμό. Μέσα στην ζάλη μου δεν μπορούσα να καταλάβω αν ήθελε να με σκοτώσει ή να με χρησιμοποιήσει σεξουαλικά.

Προσβλήθηκα και τον έβρισα. Μου ζήτησε να του κάνω πίπα. Μου είπε μαλάκα θέλω να σε γαμ…. Με το μαχαίρι στο χέρι όλα ήρθαν ξαφνικά, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με έπιασε φόβος, θίχτηκε η αξιοπρέπειά μου. Του έκανα λαβή και τον πέταξα κάτω».

Σε αυτό το σημείο το δικαστήριο του ζήτησε να δείξει πώς ακριβώς έγινε. Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο και η μεταφράστριά του παρίστανε το θύμα...

«Πέσαμε κάτω και παλεύαμε, δεν γνωρίζω αν χτύπησε όταν πέσαμε. Δεν θυμάμαι αν τον χτύπησα, μάλλον τον χτύπησα, ήμουν σε κατάσταση άμυνας. Άρχισα να παλεύω και από κει και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα. Θυμάμαι κάποια αίματα, αλλά τίποτα άλλο.

Ζητάω συγνώμη από την κοινωνία, δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Εάν μπορούσα να τον ελέγξω, τίποτα δεν θα συνέβαινε

Δεν είμαι δολοφόνος, έχω δύο παιδιά, οικογένεια, δεν ήρθα εδώ για να σκοτώσω. Αυτή είναι η αλήθεια. Όταν έφτασα σπίτι μου συνειδητοποίησα ότι είχα 100 ευρώ παραπάνω.

Ζητώ συγνώμη από τον Θεό και την οικογένειά μου».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις της εισαγγελέας Ιφιγένειας Γάκη, με τον κατηγορούμενο να απαντά:

«Ένας οικονομικός μετανάστης. Έβγαζε 600-750 ευρώ όταν ήρθα στην Ελλάδα, τους Έλληνες τους αγαπάω. Ο Σεργιανόπουλος μου φάνηκε ένας πολύ καλός άνθρωπος, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μου έκανε όλες αυτές τις ανωμαλίες.

Μετά από αυτό που έγινε δεν θα είμαι ποτέ καλά από δω και πέρα. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος, αγαπώ την γυναίκα μου, δεν είναι κακό μια φορά να πας μια γυναίκα, αλλά δεν πήγα με άνδρα».

Σε ερώτησε γιατί πούλησε το κινητό τ ου Σεργιανόπουλου, απάντησε: «Πούλησα το κινητό για να πάρω τσιγάρα, να φάω και να έχω τα απαραίτητα για να ζήσω. Δεν σκέφτηκα να φύγω από την Ελλάδα μετά το συμβάν γιατί αν είχα βεβαιωθεί ότι είχα σκοτώσει θα πάγαινα να παραδοθώ στην αστυνομία.

Μου ήταν εύκολο να φύγω από την Ελλάδα. Με 50 ευρώ φεύγει όποιος θέλει από την Ελλάδα.

Εγώ ρούφηξα κοκαϊνη από ένα άλλο καλαμάκι, όχι ίδιο με το θύμα. Θέλω να συμπληρώσω ότι η φράση πάρτον στο στίμα σου, που μου είπε το θύμα αποτελεί μια μεγάλη προσβολή για εμένα».

Ένταση δημιουργήθηκε στο δικαστήριο όταν ο δράστης ρωτήθηκε πότε ήρθε σε επαφή με δικηγόρο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης και την οξεία επίθεση της πολιτικής αγωγής που έκανε λόγο για υποκριτική ευθιξία των συνηγόρων του κατηγορουμένου.

Πάντως ο δράστης ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε με δικηγόρους του δύο μέρες μετά τη σύλληψή του.

Νωρίτερα είχαν προσκομιστεί στο δικαστήριο το ομοίωμα του ανδρικού οργάνου και το προφυλακτικό, όμως μόνο το μαχαίρι επιδείχθηκε παρουσία ακροατηρίου, για το οποίο ο Γεωργιανός είπε ότι θυμάμαι ότι ήταν μεγάλο, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν αυτό.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη, οπότε και θα ακολουθήσει η αγόρευση της εισαγγελέως.

«Ζητάω συγγνώμη από τον Θεό, την οικογένεια του θύματος και τη δική μου οικογένεια που βρίσκομαι εδώ», ήταν τα πρώτα λόγια της απολογίας του κατηγορούμενου, ο οποίος επανέλαβε ότι πρωτοσυνάντησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο εκείνη την ημέρα. Η συνάντηση. Περιγράφοντας τη συνάντησή τους ισχυρίστηκε: «Ξαφνικά με πλησίασε ένας άγνωστος και ρώτησε ποιος είμαι και τι κάνω. Μου πρότεινε να κάνουμε χρήση ναρκωτικών, αλλά εγώ αρνήθηκα. Του είπα να πιούμε μπίρες. Εγώ πήγαινα στη δουλειά μου. Μου είπε ότι θα αισθανόμουν καλύτερα με τα ναρκωτικά. Στη συζήτηση πείστηκα».

Η επόμενη σκηνή βρίσκει τους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας στο διαμέρισμα του Νίκου Σεργιανόπουλου. «Μου είπε να πάμε σπίτι του γιατί θα έχει γυναίκες και θα περάσουμε καλά. Όταν πήγαμε κάναμε χρήση κοκαΐνης. Τον ρώτησα πότε θα έρθουν οι γυναίκες και μου είπε ότι σε λίγο θα πάρουν τηλέφωνο και θα έρθουν. Ύστερα από λίγα λεπτά δεν αισθανόμουν καλά», είπε ο κατηγορούμενος.

Με μία απολογία που στόχευε ευθέως στη διεκδίκηση ελαφρυντικών και στη μικρότερη τιμωρία για ένα ομολογημένο έγκλημα, ο Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι έδωσε τη δική του εκδοχή για τη σκηνή της δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πέσει και τυπικά η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας με την επίδειξη πειστηρίων του εγκλήματος, που τελικά προκρίθηκε και από το δικαστήριο για λόγους σεβασμού στη μνήμη του δολοφονημένου ηθοποιού, να παρουσιαστούν αυστηρά και μόνο στους παράγοντες της δίκης.

Έτσι, αντικείμενα βγαλμένα από το σκηνικό της δολοφονίας, επιδείχθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς όπως επεσήμανε και η εισαγγελέας της έδρας κ. Ιφιγένεια Γάκη, η προβολή τους θα σοκάρει τον μέσο πολίτη. «Δεν θα συναινέσω σε αυτού του είδους την πορνογραφία», τόνισε σε μία αποστροφή της τοποθέτησής της η εισαγγελική λειτουργός.

Το μόνο που δημόσια παρουσιάστηκε ήταν το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι, ενώ τα άλλα που συνδέονταν με τις προσωπικές επιλογές του ηθοποιού αποφασίστηκε να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Και όταν τα πειστήρια ξαναμπήκαν στη θέση τους, τότε οι πόρτες του δικαστηρίου άνοιξαν και πάλι για το κοινό, καθώς είχε φτάσει η ώρα της απολογίας του κατηγορούμενου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης των γεγονότων από τον δράστη σιγοψιθύριζαν τα δικά τους σχόλια, σαν μία πρώτη «άτυπη» ετυμηγορία.

«Τον είδα ξαφνικά». Και όσο πλησίαζε στην κρίσιμη στιγμή ολοένα και θυμόταν λιγότερα πράγματα. «Δεν ξέρω πόσα λεπτά πέρασαν από τότε που έκλεισα τα μάτια μου. Τον είδα ξαφνικάμε το μαχαίρι πάνω μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν ήθελε να με σκοτώσει ή αν ήθελε να με χρησιμοποιήσει για ερωτική πράξη. Μετά αντιλήφθηκα ότι ήθελε σεξουαλική επαφή μαζί μου. Ένιωσα φόβο, θίχτηκε η αξιοπρέπειά μου, προσβλήθηκα. Δεν είμαι δολοφόνος. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Μετά από όλα όσα έγιναν δεν θα είμαι ποτέ καλά», είπε ο κατηγορούμενος που όσο και αν ρωτήθηκε, έλεγε πως δεν θυμάται ούτε πώς έγινε η δολοφονία ούτε όσα ακολούθησαν. Τα δικά του υπερασπιστικά επιχειρήματα μαζί με τα άλλα αποδεικτικά στοιχεία θα μετρήσει η εισαγγελέας, η οποία θα αγορεύσει την Πέμπτη το πρωί.

Αδυνατώντας να κρύψει την αναστάτωσή του μπροστά στη θέα του μαχαιριού με το οποίο το βράδυ της δολοφονίας κατάφερε είκοσι δύο πλήγματα στο κορμί του 56χρονου ηθοποιού, ο Γεωργιανός δράστης στην αρχή της απολογίας του δήλωσε πως θυμάται ένα μεγάλο μαχαίρι. Δεν κατάφερε, όμως, να αναγνωρίσει το όπλο του εγκλήματος. Αντιθέτως, στις επίμονες ερωτήσεις τόσο της έδρας όσο και της πολιτική αγωγής για το καλαμάκι με το οποίο έγινε η χρήση της κοκαΐνης και επιδείχθηκε ως πειστήριο στο δικαστήριο, θυμήθηκε τα πάντα, γεγονός που σχολιάστηκε από την έδρα όσο και από την πολιτική αγωγή ως «επιλεκτική μνήμη» εκ μέρος του κατηγορουμένου.

Είπε, δηλαδή, ότι στην αρχή έκανε χρήση κοκαΐνης με το καλαμάκι που του έδωσε ο Νίκος Σεργιανόπουλος και στη συνέχεια με το ίδιο καλαμάκι που έκανε χρήση ο ηθοποιός. «Εκείνο το βράδυ είχα βγει για να πάω στη δουλειά μου στα καράβια. Με πλησίασε ένας άγνωστος. Με ρώτησε από πού είμαι, πώς με λένε, ττι περιμένω... Ηταν μια επικοινωνία ανθρώπινη, μιλούσαμε σαν άνθρωποι», είπε ο Γεωργιανός δράστης περιγράφοντας στη συνέχεια της απολογίας του τα όσα ακολούθησαν.

Οπως και στην προανακριτική απολογία του, τόνισε πως το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας τον πλησίασε το θύμα και με την πρόφαση ότι θα έφερνε και γυναίκες τον έπεισε να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του. Εκεί έκαναν χρήση κοκαΐνης και όταν ο ηθοποιός του ζήτησε να προβούν σε σεξουαλική πράξη, υπό την επήρεια των ναρκωτικών τού επιτέθηκε. «Ηρθε από πάνω μου μ’ ένα μαχαίρι και μου ζήτησε πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω. Εξοργίστηκα, προσβλήθηκα. Μου έθιξε την αξιοπρέπεια και το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ξεκίνησα να παλεύω. Δεν θυμάμαι πώς έγιναν όλα τα άλλα (...) Οταν έφτασα στο σπίτι μου, βρήκα και το λάπτοπ πάνω μου, το κινητό και εκατό ευρώ. Δεν θυμάμαι πώς τα πήρα», τόνισε στην κατάθεσή του ο Γεωργιανός.


ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομολογία του κατηγορουμένου ότι πριν από το φόνο προηγήθηκε πάλη με το θύμα. Υστερα από προτροπή της εισαγγελέως ο Μουρτινέλι κινήθηκε προς το μέρος της διερμηνέως και έδειξε με μία λαβή πώς άρπαξε τον ηθοποιό και τον έριξε κάτω. Δεν κατάφερε, όμως, να δώσει πειστικές εξηγήσεις στο εύλογο ερώτημα γιατί πάνω στο σώμα του θύματος δεν ανιχνεύθηκαν σημάδια ότι είχε προηγηθεί πάλη:

- Εισαγγελέας: Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε κανένα σημείο πάλης. Το θύμα δεν είχε μώλωπες. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που γεννήθηκε το ΄52 να μην είχε μώλωπες από έναν παλαιστή;
- Μουρτινέλι: Οταν λέω «παλέψαμε», μάλλον τον χτύπησα. Για την ακρίβεια, δεν μπορώ πω τίποτα, ήμουν σε κατάσταση άμυνας.

Νωρίτερα στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν κάποια πειστήρια που αποτελούσαν προσωπικά αντικείμενα του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η επίδειξη έγινε κεκλεισμένων των θυρών μετά από σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία αναφέρθηκε στις αντιλήψεις περί ηθικής του μέσου ανθρώπου και τόνισε ότι η ίδια δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε αυτή τη μορφή πορνογραφίας.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα