Επιθέσεις από hackers δέχεται το e-banking 3 ελληνικών τραπεζών

Χάκερς με την επωνυμία Armada Collective προσπαθούν να επιτεθούν από την Πέμπτη το απόγευμα στο σύστημα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών και εκβιάζουν ζητώντας λύτρα σε Bitcoin.

Την υπόθεση την χειρίζεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΤτΕ, και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πληροφορίες που θέλουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να δέχεται επίθεση από χάκερς, κινητοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως μεταδίδει το ΒΗΜΑ, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πληροφορίες ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν επίθεση.

Άμεσα καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης καθώς το ενδεχόμενο επιθέσεων λήφθηκε σοβαρά υπ’ όψιν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπίθεση κατά τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών! Η υπόθεση τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς οι χάκερς προσπαθούν να ρίξουν τα συστήματα των συγκεκριμένων τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι χάκερς προέρχονται από τη Ρωσία, είναι περισσότερα από 30 άτομα και ζητούν λίτρα σε bitcoin!

Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) σαν και αυτες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στις Ελληνικές τράπεζες ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες

Αν και ο όρος αφορά κυρίως δικτυακές υπηρεσίες, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές αλλά αναφέρεται και σε άλλα πεδία όπως ο μικροεπεξεργαστής (CPU) όπου μία αντίστοιχη επίθεση καταναλώνει τους πόρους του μικροεπεξεργαστή.

Μέθοδοι επίθεσης

Υπάρχουν γενικά δύο μορφές αυτής της επίθεσης. Η μία είναι η επίθεση κατά την οποία η υπηρεσία αναγκάζεται να καταρρεύσει και να πρέπει να επανεκκινηθεί και η άλλη είναι η αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που πραγματικά θέλουν την υπηρεσία.

Κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης

Η κυριότερη μορφή των επιθέσεων αυτών χρησιμοποιεί πολλαπλές επιθέσεις μέσω άλλων θυμάτων ή και θυτών και είναι γνωστή σαν κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial-of-service attack, DDoS attack)

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

Τέτοιου τύπου επιθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αχρηστεύσουν την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να στήσει έναν μηχανισμό ο οποίος θα σας αποστέλλει γράμματα γεμίζοντας το γραμματοκιβώτιό σας και απαγορεύοντας, με αυτόν τον τρόπο, την παραλαβή της αλληλογραφίας από αυτούς που περιμένετε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα είναι το εξής:

We are Armada Collective.

All your servers will be DDoS-ed starting Friday if you don't pay 20 Bitcoins @ XXX

When we say all, we mean all - users will not be able to access sites host with you at all.

Right now we will start 15 minutes attack on your site's IP (victims IP address). It will not be hard, we will not crash it at the moment to try to minimize eventual damage, which we want to avoid at this moment. It's just to prove that this is not a hoax. Check your logs!

If you don't pay by Friday , attack will start, price to stop will increase to 40 BTC and will go up 20 BTC for every day of attack.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα