Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης προσφύγων

Σπείρα που διακινούσε στην Ελλάδα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου της διεύθυνσης αστυνομίας Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι μελών της σπείρας, οι τέσσερις από τους οποίους είναι Έλληνες, ηλικίας 50, 36, 34 και 32 ετών και οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Οι τέσσερις από τους δράστες συνελήφθησαν στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου και οι άλλοι δύο όταν αντιλήφθηκαν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο έφυγαν πεζή και εντοπίστηκαν αργότερα σε χωριό της Ξάνθης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ο 50χρονος, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέλη της και στη συνέχεια μαζί με τον 36χρονο καθοδηγούσε με το αυτοκίνητό του τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος στο σημείο παραλαβής των παράνομων μεταναστών.

Στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε αυτοκίνητο και τους μετέφεραν παράνομα μέσα στη χώρα.

Ο 32χρονος επέβαινε σε άλλο όχημα που προηγούνταν και υποδείκνυε το ασφαλές δρομολόγιο, ενώ ο 28χρονος πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν 13 καταδικαστικές αποφάσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα