Νέα επεισόδια στην Ειδομένη μεταξύ προσφύγων και του στρατού

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων στης αστυνομίας και του στρατού των Σκοπίων σημειώθηκαν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ την ίδια ώρα η κατάληψη των γραμμών του ΟΣΕ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των προϊόντων προς την Ευρώπη.

Μετανάστες προσπαθούν να διασχίσουν την συνοριακή γραμμή στην Ειδομένη αλλά αστυνομικοί και στρατός των Σκοπίων τους απωθούν. Όπως θα δείτε και στο βίντεο του STAR ένας μετανάστης καταφέρνει να περάσει από τον κλοιό των αστυνομικών. Το ίδιο επιδιώκουν να κάνουν και οι υπόλοιποι αλλά οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν τα γκλομπ για να τους διώξουν πίσω στην ουδέτερη ζώνη.

eidommes1.jpg

Απέναντι στις  ασπίδες των αστυνομικών  οι μετανάστες προσφέρουν ένα λουλούδι και πέφτουν στα γόνατα.

Με τις καιρικές  συνθήκες πλέον να είναι δύσκολες,  πολλοί μετανάστες με οικογένειες και μικρά παιδιά, δηλώνουν αποφασισμένοι να διασχίσουν τα σύνορα από αφύλαχτα  σημεία, γνωρίζοντα ότι είναι παράνομο.

«Μπλόκο» μεταναστών στην σιδηροδρομική γραμμή

Εν τω μεταξύ στο χείλος του γκρεμού  βρίσκεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς  χιλιάδες προϊόντα  δεν μπορούν να μεταφερθούν στο εξωτερικό  και παραμένουν  στα βαγόνια,  εξαιτίας της κατάληψης του δικτύου στην Ειδομένη από τους μετανάστες.

Τα κλειστά σύνορα στην Ειδομένη αναγκάζουν πολλούς από  τους μετανάστες  να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Εγκλωβισμένοι, περιφέρονται  ανάμεσα στην πλατεία Βικτωρίας και τα κέντρα φιλοξενίας, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν για την Κεντρική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα