ΣΕΒ: Η βόμβα μίλησε... Στο κάδρο της ΕΛΑΣ και η Πόλα Ρούπα

Τα ίχνη από την εκρηκτική ύλη ANFO, τα οποία ανιχνεύτηκαν στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι στο κτίριο του ΣΕΒ τα ξημερώματα της Τρίτης, οδηγούν τους αστυνομικούς σε πρώτα συμπεράσματα για την οργάνωση που κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, η χρήση της συγκεκριμένης εκρηκτικής ύλης «δείχνει» κατ' αρχήν την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, η οποία ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε στην Ελλάδα το λεγόμενο «εκρηκτικό της νοικοκυράς». Μοιραία, οι υποψίες των αστυνομικών πέφτουν στην οργάνωση του κρατούμενου πλέον Νίκου Μαζιώτη, καθώς η σύντροφός του Πόλα Ρούπα είναι ακόμα ελεύθερη και -όπως λένε στην Αντιτρομοκρατική- διατηρεί την επιχειρησιακή της ικανότητα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμά ότι έχει μπει νέο αίμα στο λεγόμενο «αντάρτικο πόλης», όμως οι καινούργιοι τρομοκράτες χρησιμοποιούν παλιά υλικά, στα οποία τους εκπαίδευσαν παλιοί σύντροφοί τους.

Νέα πρακτική

Το γεγονός ότι ο τελευταίος που συνελήφθη ως φερόμενο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ήταν πρόσωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία και δεν είχε παρουσία σε στέκια και χώρους αντιεξουσιαστών προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ., καθώς δείχνει μια νέα πρακτική, με τη χρησιμοποίηση «καθαρών» μελών σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κατά πληροφορίες, από τη στιγμή που οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τον 30χρονο φερόμενο ως μέλος της οργάνωσης (τον περασμένο Σεπτέμβριο) στην περιοχή του Βύρωνα, άρχισαν να ξεψαχνίζουν τις επαφές του, ελπίζοντας ότι θα τους οδηγήσουν και σε άλλες συλλήψεις. Ομως, τίποτε αξιοποιήσιμο δεν προέκυψε. Αν και προτού συλληφθεί ο 30χρονος απέφευγε να εμφανιστεί σε διαδηλώσεις, πέρυσι τον Δεκέμβριο είχε κατεβεί στην κεντρική συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας τον παρακολούθησαν και, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι πλαισιώθηκε από περίπου επτά άτομα αμέσως μόλις εμφανίστηκε. Η κίνηση αυτή είχε φανεί περίεργη στους αστυνομικούς, οι οποίοι φρόντισαν να καταγράψουν τα πρόσωπά τους και να ερευνήσουν γι' αυτά. Τον φάκελο με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει τότε τον ξεψαχνίζει -ιδιαίτερα- η Αντιτρομοκρατική μετά τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα