Βλέπουν Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από το χτύπημα σε ΣΕΒ

Οι έρευνες της αστυνομίας κατευθύνονται σε "ασύλληπτα" μέλη των πυρήνων όπως την Πόλα Ρούπα .

Ο μεταλλικός φορέας της βόμβας και η πιθανή πρόσμιξη ζελατινοδυναμίτιδας με νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο, οδηγούν την αστυνομία στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και καταζητούνται όπως για παράδειγμα την Πόλα Ρούπα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και από άλλα  "παρακλάδια" όπως την  6η Δεκέμβρη και την Επαναστατική Ανατροπή.

Μετά από την εξερεύνηση των ευρημάτων του εκρηκτικού μηχανισμού οι αρχές ανακάλυψαν ομοιότητες με τη βόμβα της «Αναρχικής Κοινοπραξίας Επίθεσης», που εξουδετερώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Η συγκεκριμένη ομάδα στην προκήρυξή της έκανε λόγο για «μια αντάρτικη ενέργεια αλληλεγγύης στον αναρχικό αιχμάλωτο Νίκο Ρωμανό», ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε απεργία πείνας.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν πως η επίθεση σχετίζεται με το διαδικτυακό προσκλητήριο του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού για ένα «Μαύρο Δεκέμβρη».

Στο συγκεκριμένο "κάλεσμα" υπήρχαν ουσιαστικά προαναγγελίες επιθέσεων διαφόρων τύπων.

"Ψύχραιμες" οι κινήσεις των βομβιστών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους αρκετά βίντεο στα οποία φαίνεται η ψυχραιμία με την οποία λειτούργησαν τα μέλη της οργάνωσης.

Οι βομβιστές φαίνεται να τοποθετούν τη βόμβα στην οδό Ξενοφώντος. Αρχικά, μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, με δύο επιβάτες που φορούν μαύρα ρούχα και κράνη, κινείται στη Λ. Αμαλίας.

Στη συνέχεια στρίβει και με χαμηλή ταχύτητα κινήθηκε προς την οδό Ξενοφώντος. Σταματά στη συμβολή της με την οδό Φιλελλήνων. Ο συνεπιβάτης που έχει στην πλάτη του ένα ογκώδες σακίδιο πλάτης κατεβαίνει και κινείται πεζή μέχρι την είσοδο του ΣΕΒ. Ο οδηγός παρακολουθεί έχοντας τη μηχανή αναμμένη. Ο βομβιστής αφήνει το σακίδιο στην είσοδο του ΣΕΒ μερικά εκατοστά από την πόρτα της εισόδου και επιστρέφει στην μοτοσυκλέτα. Οι δράστες αναπτύσσουν ταχύτητα κινούμενοι προς την Φιλελλήνων.

reporter

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα