Βόλος: Τον σκότωσε την ώρα που περπατούσε. Δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τα παιδιά και η σύζυγος του άτυχου άντρα...

Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή τριετίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 80χρονο κάτοικο του Αλμυρού. Η υπόθεση αφορά στο θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη τον Οκτώβριο του 2014 στην οδό Αγίου Νικολάου στις 18.20 το απόγευμα. Ένας 79χρονος Αλμυριώτης βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν φορτηγό αυτοκίνητο που κινούταν με κατεύθυνση από την Παραλία Αλμυρού προς το κέντρο τον παρέσυρε, ενώ βάδιζε στην άκρη του δρόμου.

Ο 80χρονος εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από το δικηγόρο του, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε φωτισμός και γι’ αυτό ο οδηγός του φορτηγού δεν είχε επαρκής ορατότητα. Είχε προηγηθεί η κατάθεση των μαρτύρων, των παιδιών του θανόντος και της συζύγου.

Όπως ανέφεραν στο Δικαστήριο, τα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος, τα γυαλιά του, ο σκούφος του αλλά και μία μεγάλη κηλίδα αίματος εντοπίστηκαν στο χωμάτινο έρεισμα δίπλα από το δρόμο. Κατά μήκος του δρόμου, δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος, αν και υπήρχε επαρκής φωτισμός, καθώς ακόμη δεν είχε βραδιάσει. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο...

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα