Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 18.00, με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Β.Σοφίας.

Στο κάλεσμα που κάνει η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

- Σε αυτές τις συνθήκες εκτιμούμε ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

- Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Να οργανώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται:

* Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή. Ως αποτέλεσμα των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους, αναπτύσσεται ένα τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα.

* Ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, με την απόλυτη στήριξη κρατών και διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών και πιο συγκεκριμένα Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους. Η βαρβαρότητα της πολιτικής τους, είτε εκφράζεται με απευθείας βομβαρδισμούς είτε μέσω της οικονομικής υπερεκμετάλλευσης των λαών αυτών, οξύνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται το κύμα των φτωχών και διωκόμενων προσφύγων και μεταναστών. Οι πόλεμοι και η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστές και οι ολιγάρχες διώχνουν τους λαούς από τον τόπο τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα