Πάτρα: Δεν άφησαν κοριτσάκι να μπει στην εκκλησία γιατί φορούσε παντελόνι!

Στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου, τα επεισόδια μεταξύ ιερέων, υπαλλήλων της εκκλησίας (νεωκόρων κλπ) και πιστών… δεν έχουν τέλος!

Οι οδηγίες του «ζηλωτή» ιερέα και των «κληρονόμων» των θεωριών του, γίνονται αφορμή για έντονες διαμάχες και πολλές φορές επεισόδια με πιστούς!

Και ενώ σε άλλες εκκλησίες οι «κανόνες» είναι πιο χαλαροί και εναρμονισμένοι με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, στον Απόστολο Παύλο ζουν… σε άλλον αιώνα!

Είναι γνωστό ότι ο ιερέας έχει δώσει εντολή… να μην εισέρχεται στην εκκλησία γυναίκα με παντελόνι (αλήθεια ποιος είναι αυτός που ορίζει ποιο ένδυμα είναι χριστιανικό και πιο όχι;). Έτσι όταν προ ημερών εμφανίστηκε μία μητέρα με το κοριτσάκι της… έγινε της κακομοίρας!

«Που πας εσύ» φώναξε με αυστηρό τόνο στη μητέρα, η οποία σταμάτησε μια και προς μεγάλη έκπληξή της δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε.

«Απαγορεύεται να μπαίνεις στον Ναό με παντελόνι. Και η μικρή φοράει παντελόνι. Βγείτε έξω και οι δύο»! Η γυναίκα έμεινε άναυδη. «Και το παιδί»; ρώτησε. Για να πάρει καταφατική απάντηση από την νεωκόρο.

Η πιστή δεν θέλησε να δημιουργήσει επεισόδιο. Γιατί η Θεία Λειτουργία ήταν σε εξέλιξη. Αρκέστηκε μόνο στο να διαμαρτυρηθεί κόσμια για όσα βίωνε! Και αποχώρησε.

Φαίνεται πως ο προϊστάμενος ιερέας, καθοδηγούμενος από τον πνευματικό του, έχει δώσει εντολή να μην πηγαίνουν στην εκκλησία… ούτε και τα μικρά κοριτσάκια, αν φοράνε παντελόνι. Αλήθεια τι είναι πιο σεμνό για τον ιερέα; Το παντελόνι μίας πιστής ή η φούστα μέσω της οποίας είναι… ευκολότερες οι «αποκαλύψεις»;

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια περιστατικά και επεισόδια έχουν σημειωθεί και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Και φυσικά θα πρέπει να τονισθεί πως η Εκκλησία είναι ενιαία. Αρα αν για παράδειγμα στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου επιτρέπεται η είσοδος πιστών με παντελόνι, και στον Απόστολο Παύλο όχι, τότε ποιος εκ των δύο ιερέων παραβιάζει τους Κανόνες; Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης ή ο π. Νικόδημος

 

 

dete

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα