Ένταση και νέα επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με ένταση έκλεισε και η σημερινή (08/10) συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς για άλλη μια φορά ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα αφορμή ήταν ερώτηση του συνηγόρου του Γιώργου Ρουπακιά προς τον αυτόπτη μάρτυρα Παύλο Σεϊρλή:

«Πως γίνεται να μην αναγνωρίζετε τον Γ. Ρουπακιά αμέσως μετά και να τον αναγνωρίζετε ύστερα από τόσους μήνες;».

Στην προσπάθειά του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, κ. Τζέλη, να επέμβει επικράτησε έντονος διάλογος, με τον συνήγορο να φεύγει από τη δικαστική αίθουσα.

Συνάδελφός του, της πολιτικής αγωγής, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι «ο κ. Μιχαλόλιας χαρακτήρισε “καραγκιόζη” τον κ. Τζέλη», προσθέτοντας:

«Εκτός από φασίστες, είστε και άναδροι! Σηκωθείτε και πείτε το!».

«Όταν σε κυνηγούν φοβάσαι, δεν ζυγίζεις τα πράγματα»

Νωρίτερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν από τον μάρτυρα να υποδείξει ακριβώς την περιοχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας με τη βοήθεια χάρτη της Google.

Οι συνήγοροι σχολίασαν ότι ο μάρτυρας, στην κατάθεσή του, έκανε λόγο για περιστατικά που δεν είχε αρχικά αναφέρει στους αστυνομικούς για να τον ακούσουν να τους απαντά:

«Είμασταν άυπνοι και οι ίδιοι χτυπημένοι, ξέραμε ότι έχει πεθάνει ο φίλος μας...».

Ο μάρτυρας «έδειξε» τους δρόμους, στους οποίους εγκλωβίστηκαν, όπως είπε, από την ομάδα των ατόμων που τους επιτέθηκε.

«Είδαμε εξοπλισμό, δεν θέλαμε φασαρίες γι’ αυτό φύγαμε», είπε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση για ποιο λόγο δεν έμεινε πίσω για να βοηθήσει το φίλο του απάντησε:

«Όταν σε κυνηγούν φοβάσαι, δεν ζυγίζεις τα πράγματα".

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Φίλος Π. Φύσσα: Οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ του Ρουπακιά...

Τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είδε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό, ο Παύλος Σεϊρλής, όπως είπε καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα που ασχολείται και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα του 34χρονου το βράδυ της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια "Κοράλλι" πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ο ίδιος και η παρέα του έφυγαν από την καφετέρια και αποφάσισαν να περπατήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους γιατί στο σημείο που τα είχαν σταθμεύσει είχε μαζευτεί ομάδα Χρυσαυγιτών. Όπως είπε ο κ. Σεϊρλής, η ομάδα των μαυροντυμένων που κρατούσαν ρόπαλα ή καδρόνια, όπως ανέφερε, τους κυνήγησε και κάποια στιγμή εγκλώβισε-απομόνωσε τον Παύλο Φύσσα και λίγο πιο πέρα έναν ακόμη φίλο τους. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως και ο ίδιος δέχτηκε χτύπημα από τον κατηγορούμενο Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη.

Περιέγραψε ότι ο ίδιος και άλλα τρία άτομα από την παρέα, τρέχοντας, βρέθηκαν σε μια πιλοτή για να κρυφτούν, κοντά στην Τσαλδάρη όπου είχε εγκλωβιστεί ο Παύλος. «Εγώ, από εκεί που βρισκόμουν, είδα μέχρι του σημείου που μπήκε ανάποδα στον δρόμο το ασημί αυτοκίνητο του Ρουπακιά και είδα ν’ ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ακριβώς στο ύψος που γινόταν η επίθεση στον Παύλο. Δεν είδα να τον μαχαιρώνει. Δεν είχα οπτική».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ελάχιστα λεπτά μετά εμφανίστηκε ομάδα ανδρών της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί τούς έβγαλαν από την πιλοτή, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στο τμήμα. «Όταν φτάσαμε στο τμήμα τούς είπαμε να μη μας βάλουν στον ίδιο χώρο με άτομα της άλλης ομάδας. Αυτοί μας έβαλαν μαζί με έναν κύριο. Στην πορεία μάθαμε πως ήταν ο δράστης. Αυτός καθόταν εκεί με το κινητό και έστελνε και έπαιρνε μηνύματα. Σε συνομιλία που είχα μαζί του, μου είπε ότι ήταν περαστικός από το σημείο και ότι δεν ξέρει γιατί τον πιάσανε. Όταν όμως άκουσε να λέμε ότι ο Παύλος σκοτώθηκε χτύπησε την πόρτα και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον πάρουν από εκεί».

Ο Παύλος Σεϊρλής είπε στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ότι ουδέποτε ο Φύσσας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή ή με κάποιον άλλο. Και για τον εαυτό του όμως ο μάρτυρας είπε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί τους. Εκ των υστέρων, όπως σημείωσε, τους θεωρεί «μια οργάνωση τρελών που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να σκοτώνουν ανθρώπους που είναι αντίθετοι με αυτούς, η οργάνωσή τους απ’ ότι κατάλαβα κινείται όπως ο στρατός: δέχονται εντολές, δεν κάνουν κάτι αν δεν πάρουν εντολή, κινούνται ομαδικά και φροντίζουν πάντα να υπερτερούν αριθμητικά και πάντα οπλισμένοι».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην άποψη που έχει σχηματίσει μελετώντας τα στοιχεία της υπόθεσης. Όπως τόνισε, σίγουρα υπήρξε εντολή του Γιάννη Λαγού για την επίθεση και τη δολοφονία. «Είναι ο άνωθεν του Πατέλη. Ο Πατέλης έχει πάρει εντολή από τον Λαγό για να ξεκινήσει την επίθεση σε μας. Θεωρώ ότι ήταν όλο προσχεδιασμένο… Όταν πας με οπλισμό σε έναν χώρο, σίγουρα δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά, πας να κάνεις κακό».

Με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα προσκόμισαν στο δικαστήριο ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία η αδελφή του μουσικού, Ειρήνη Φύσσα, δεν μπορεί να καταθέσει λόγω οργανικών διαταραχών καθώς βρίσκεται σε περίοδο λοχείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα