Χανιά: Πολίτες χρωστάνε 15 εκατομμύρια στη ΔΕΥΑ για νερό!

Στα 15 εκατομμύρια ευρώ φθάνουν οι οφειλές επιχειρήσεων και πολιτών προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων που όπως ανακοινώθηκε σήμερα προχωρά σε διακοπή της υδροδότησης σε όσους καταναλωτές οφείλουν και οι οποίοι μέχρι και τις 23 του Οκτωβρίου δεν φροντίσουν για την πληρωμή και για διακανονισμό του χρέους τους.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Αντώνη Σχετάκη που αναφέρθηκε στις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια που έχουν οι καταναλωτές για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν , όσοι καταναλωτές ανταποκριθούν στο κάλεσμα τακτοποίησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους μέχρι την Παρασκευή 23-10-2015, θα έχουν τη δυνατότητα του διακανονισμού σε μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη πληρωμή της 1ης δόσης.

Όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα τακτοποίησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους μέχρι την Παρασκευή 23-10-2015, για να αποφύγουν τη διακοπή υδροδότησης θα πρέπει να εξοφλήσουν το 25% της οφειλής και το υπόλοιπο 75% θα διακανονισθεί σε μηνιαίες δόσεις.

Ο αριθμός των δόσεων του διακανονισμού θα εξαρτάται από το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής και το ποσό ανά μηνιαία δόση θα είναι κατ' ελάχιστο 40 ευρώ. Εάν υπάρξει καθυστέρηση πληρωμής για πάνω από 2 μηνιαίες δόσεις θα γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

Προϋπόθεση για την ισχύ του διακανονισμού είναι η εξόφληση των νέων οφειλών-λογαριασμών εμπρόθεσμα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, υπάρχει πλέον η δυνατότητα στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στις Μουρνιές, να εξοφλούνται με την χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, τόσο οι λογαριασμοί ύδρευσης-αποχέτευσης όσο και οι δόσεις των διακανονισμών προηγούμενων οφειλών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κατά την συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει η επιχείρηση κάνοντας λογο για το κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και για την απαλλαγή 100 οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και οι οποίες δεν πληρώνουν καθόλου τους λογαριασμό στην επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα