Μαφιόζικη ληστεία σε σούπερ μάρκετ της Χαλκιδικής

Οι ληστές πήγαν... διακοπές! Οχι όμως για ξεκούραση, αλλά για να... πιάσουν δουλειά. Δεν εξηγείται αλλιώς η μαφιόζικου τύπου ληστεία που έγινε χθες σε σούπερ μάρκετ στη Χαλκιδική, όπου σπανίζουν τα περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας. Μάλιστα οι ληστές άφησαν πίσω τους και έναν τραυματία, τον οποίο πυροβόλησαν.

Από ό,τι φαίνεται, οι κινήσεις των δραστών ήταν μελετημένες. Στις 07.30 χθες το πρωί, πριν καν ανοίξει το κατάστημα για τους πελάτες, οι δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού εισέβαλαν στο υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Εκείνη την ώρα γινόταν η τροφοδοσία του καταστήματος, κάτι που γνώριζαν οι ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν κράνη και γάντια για να μη διακρίνονται τα πρόσωπά τους και να μην αφήνουν αποτυπώματα.

Με την απειλή όπλων αρχικά ανάγκασαν υπάλληλο του καταστήματος να τους οδηγήσει στο γραφείο του 32χρονου διευθυντή του υποκαταστήματος, τον οποίο υποχρέωσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Οι ληστές απαίτησαν 10.000 ευρώ, τα οποία αποτελούσαν τις εισπράξεις των δύο προηγούμενων ημερών, ενώ χωρίς προφανή λόγο πυροβόλησαν τον διευθυντή στο πόδι τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, ενώ ο 32χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Τα κρούσματα βίαιης εγκληματικότητας σπανίζουν στο νομό Χαλκιδικής, όπου το καλοκαίρι καταγράφεται μεν μαζί με το τουριστικό ρεύμα αύξηση των ληστειών, των κλοπών και των διαρρήξεων, αλλά ποτέ ώς σήμερα δεν είχε συμβεί τέτοιου τύπου ληστεία.

Λίγες ώρες μετά τη ληστεία στο «Μασούτη» στη Χανιώτη άλλο ένα υποκατάστημα της ίδιας αλυσίδας έμπαινε στο στόχαστρο ενός μοναχικού αυτή τη φορά δράστη στη Θεσσαλονίκη. Στις δύο χθες το μεσημέρι ο ένοπλος εισέβαλε στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Τζαβέλλα 47, στο Χαριλάου. Ο δράστης ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και με την απειλή του όπλου απέσπασε από το ταμείο περίπου 400 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγε στα στενά της περιοχής και αναζητείται από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα