Ενταση στο κέντρο της Αθήνας μετά από πορεία αντιεξουσιαστών

Νέος γύρος επεισοδίων από το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για τις φυλακές τύπου Γ΄, για την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και για τους απεργούς πείνας στις φυλακές.

Τρεις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Πολυτεχνείο, στη διάρκεια των επεισοδίων.

Ειδικότερα, περίπου 600 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστηράκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φυλακισμένους απεργούς πείνας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλακές τύπου Γ', πραγματοποίησαν πορεία στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο Πολυτεχνείο όπου όμως, κάποια στιγμή τοποθέτησαν οδοφράγματα στην οδό Πατησίων και έβαλαν φωτιές σε κάδους τόσο στην οδό Πατησίων, όσο και στην οδό Τζωρτζ. Γύρω στις 16:00 οι συγκεντρωθέντες μπήκαν στο Πολυτεχνείο, ενώ συνεργεία απομάκρυναν τα οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει εκτονωθεί στην περιοχή, ενώ οι νεαροί απομακρύνονται σιγά- σιγά από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα