Πόρισμα - καταπέλτης: Θύμα βίας και εκφοβισμού ο Βαγγέλης

Θύμα bullying-ενδοσχολικής βίας από παρέα συμφοιτητών του είχε πέσει ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, όπως επιβεβαιώνεται από το πόρισμα-καταπέλτης της Ένορκης Διοικητικης Εξέτασης. Πρόκειται για εσωτερική έρευνα που έχει να κάνει με τυχόν ευθύνες υπευθύνων της Σχολής και δεν έχει σχέση με την αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η κινητοποίηση για την ανεύρεση του νεαρού πλέον εστιάζεται στον νομό Ιωαννίνων, όπου το Σάββατο θα μεταβεί κλιμάκιο ερευνητών από την Αθήνα με επικεφαλής τον ερευνητή κ. Γιώργο Τσούκαλη.

Στόχος είναι να βρεθεί επιτέλους το παιδί και να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που ζει όλο αυτόν τον καιρό η οικογένεια.

Πάντως, η ΕΔΕ επιβεβαιώνει τα σενάρια ότι ο 20χρονος είχε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας από συμφοιτητές του.

Ειδικότερα, η διοικητική έρευνα διενεργήθηκε από κλιμάκιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) - «Δήμητρα» με επικεφαλής τον νομικό Ανδρέα Αθανασόπουλο. Το πόρισμα αυτής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και κατατέθηκε στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ.

Ήδη, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει γνώση του πορίσματος, οπότε το ανώτατο όργανο του οργανισμού θα αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ενδοσχολικής βίας από την επιτροπή απαιτούσε πολύ λεπτούς χειρισμούς, καθώς και λεπτομερή εργασία προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η έρευνα με κατεπείγουσα διαδικασία.

Στόχος των αρμοδίων της επιτροπής ήταν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν λεπτομερή εικόνα για όσα συνέβησαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα περιλαμβάνονται τουλάχιστον 18 καταθέσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνουν ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα άγριου χλευασμού και κακής συμπεριφοράς από παρέα συμφοιτητών του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα