ΙΚΑ: Μην στήνεστε στις ουρές για ανανέωση βιβλιαρίων, μπείτε στο site!

Οι συνταξιούχοι έχουν επ' αόριστον ασφαλιστική ικανότητα και δεν χρειάζεται η προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, ούτε απαιτείται μέρους τους κάποια άλλη ενέργεια, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ .

Υπογραμμίζει ακόμη ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο δεν χρειάζεται να απογραφούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία, κλινικές, γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Για την εξυπηρέτησή τους αρκεί η επίδειξη του ατομικού και του οικογενειακού βιβλιαρίου. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται έχει σχεδιασθεί ειδική διακριτή δράση, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και θα υποστηρίξει τη διαδικασία απογραφής εμμέσων μελών μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους για την περίοδο από 01/03/15-28/02/16 οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος και να υφίστανται άδικη ταλαιπωρία.

Τέλος, προκειμένου να επιβεβαιώνουν οι Ασφαλισμένοι και οι Συνταξιούχοι ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα