Απίστευτη ρατσιστική επιστολή σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία

Μία άκρως προβλητική, ανώνυμη επιστολή δέχθηκαν οι Έλληνες ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου στο Ντίσελντορφ.

Η ρατσιστική επιστολή καλούσε τους Έλληνες μετανάστες να επιστρέψουν στην "διεφθαρμένη και βρωμερή" χώρα τους, ενώ αναφερόταν και στη νέα κυβέρνηση που "εμφανίζεται σαν ένα μάτσο άξεστοι αλήτες".

Η επιστολή έγραφε:

"Η νέα σας κυβέρνηση έχει θράσος, είναι εξοργιστική και εμφανίζεται σαν ένα μάτσο άξεστοι αλήτες... Είναι ωραία να κάθεσαι στον ηλιο και να λιάζεσαι, κυρίως όταν σε πληρώνουν γι' αυτό οι σκληρά εργαζόμενοι λαοί των άλλων χωρών. Είναι σίγουρο ότι δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προιόντα ούτε θα έρθουμε στη χώρα σας. Αγοράστε μόνοι σας τα προϊόντα σας και μείνετε καλύτερα στο διεφθαρμένο κράτος σας. Ετοιμαστείτε να γυρίσετε στη διεφθαρμένη, ανίκανη, τεμπέλα, βρωμερή Ελλάδα", και καταλήγει: "Ελλάδα ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!".

Οι ιδιοκτήτες αντέδρασαν με ψυχραιμία, αναρτώντας στη σελίδα του εστιατορίου στο facebook την επιστολή που έλαβαν με το εξής μήνυμα: "Αγαπητοί πελάτες και φίλοι. Η οικογένειά μας λειτουργεί αυτό το εστιατόριο επί 31 χρόνια στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στη Γερμανία και νιώθουμε συνδεδεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε και γράφουμε γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας, όπως οι υπόλοιποι Γερμανοί. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει εδώ τη ζωή μας. Δυστυχώς, δειλοί και ανενημέρωτοι συμπολίτες μας μας έστειλαν αυτό το γράμμα... Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να νιώθουμε ότι δεν είμαστε καλοδεχούμενοι. Θα μας ευχαριστούσε εάν οι φίλοι των Ελλήνων δεν υποστήριζαν μια τόσο προσβλητική συμπεριφορά και ύψωναν μαζί μας τη φωνή τους κατά της ορμής εναντίον των Ελλήνων".

Με τη ρατσιστική επιστολή και την απάντηση της οικογένειας ασχολήθηκαν και τα γερμανικά ΜΜΕ όπως το Spiegel, το περιοδικό Stern και η εφημερίδα Rheinische Post.

Και τα τρία έντυπα καυτηρίασαν την ανώνυμη ρατσιστική επιστολή ενώ επαίνεσαν την ψύχραιμη αντίδραση των Ελλήνων.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου "Πλάτων" ευχαρίστησαν για την υποστήριξη, σχολιάζοντας ότι "είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι υπαρκτή".







Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα