Κρατούμενοι στις φυλακές Κασσαβέτειας δημιούργησαν ρομπότ

Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, κοντά στον Αλμυρό Μαγνησίας και στα περίπου 30 χιλιόμετρα από τον Βόλο, τα κάγκελα και οι φράχτες δεν εμποδίζουν κάποια «παράθυρα» ν' ανοίγουν διάπλατα για τους νεότερους κρατούμενους. Το τελευταίο δίμηνο, ο όρος «κύκλωμα» στις συζητήσεις των νέων των φυλακών, ηλικίας έως 25 ετών, είναι πιθανότερο να αφορά σε ηλεκτρονικές συνδέσεις παρά σε αδικήματα οργανωμένων ομάδων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνηθισμένη ρουτίνα του εγκλεισμού άλλαξε και στην καθημερινότητά τους παρεισέφρησαν καινούργιες λέξεις και εικόνες: πίστες, kit EV3, κουκίδες, lego blocks, κυκλώματα. Και όχι μόνο λέξεις και εικόνες, αλλά και πολλοί «καινούργιοι» άνθρωποι: ένα ενθουσιώδες παιδομάνι- με πολλή χαρά και καμιά προκατάληψη.

Ο λόγος για παιδιά εθελοντών και υπαλλήλων των φυλακών, ηλικίας 10-16 ετών, που δούλεψαν «ένα κι ένα», μαζί με κάποιους από τους 21 νεαρούς κρατούμενους για να δημιουργήσουν... ρομπότ!

Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι ξεκίνησε πέρυσι, χάρη στη δραστηριοποίηση εθελοντών από το σωματείο «Δράση για την Εκπαίδευση- eduACT» τής Θεσσαλονίκης, που επισκέφτηκαν τις φυλακές κι έβαλαν τον πρώτο «σπόρο».

Το Κολέγιο Δελασάλ και το Ίδρυμα Lego Foundation δώρισαν εξοπλισμό για την οργάνωση εργαστηρίων ρομποτικής και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα