Ηλεία: Συγκλονίζει ο ξαφνικός θάνατος του 16χρονου από πνευμονία

Ο μαθητής αφού αρχικά επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό της περιοχής, στην πορεία μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο του Πύργου...

«Χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Ένα εξαιρετικό παιδί. Και μαθητής…άριστος». Αυτός ήταν, σύμφωνα με τους φίλους και εκπαιδευτικούς του, ο 16χρονος Σπύρος Κεχαγιάς από τη Γαστούνη, που κατέληξε χθες το μεσημέρι, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, όπου εισήχθη την Κυριακή με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας.

Ο μαθητής αφού αρχικά επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό της περιοχής, στην πορεία μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο του Πύργου. Οι γιατροί παίρνοντας στα χέρια τους την ακτινογραφία και τις εργαστηριακές εξετάσεις του παιδιού, διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και αμέσως διασωλήνωσαν τον 16χρονο μαθητή και τον εισήγαγαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η κατάστασή του - σύμφωνα με πληροφορίες - ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά ήλπιζαν και προσεύχονταν, ότι ο νεανικός οργανισμός του, θα αντέξει και θα ανακάμψει. Δυστυχώς, όλοι διαψεύστηκαν και πολύ περισσότερο οι γονείς και τα αδέλφια του Σπύρου, που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι είχε φτάσει η ώρα για να «φύγει» από κοντά τους…Χθες το μεσημέρι, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και στις 12:30 το μεσημέρι, κατέληξε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σπύρος πήγε κανονικά στο σχολείο του, το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, όπου φοιτούσε στη Β΄ τάξη, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων. Ήταν άριστος μαθητής, ο απουσιολόγος της τάξης και δεν έλειπε συχνά. Την Παρασκευή μάλιστα, με το τέλος του μαθήματος, τα παιδιά, αποχαιρετίστηκαν και «ανανέωσαν» το ραντεβού στα θρανία για τη Δευτέρα. Αλλά ο Σπύρος, δεν πήγε και δυστυχώς…το θρανίο του θα παραμείνει άδειο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο σχολείο, που βυθίστηκε στο πένθος. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα τόσο ζωντανό και καλοσυνάτο παιδί, θα φύγει τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή. Από τη μια στιγμή στην άλλη…πριν προλάβει κανείς να συνειδητοποιήσει καλά - καλά τι συνέβη.

Από το νοσοκομείο του Πύργου δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του 16χρονου μαθητή. Οι πληροφορίες για προσβολή του από μεταλλαγμένο στέλεχος της νέας γρίπης H3N2, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο, μιλούν για προσβολή του άτυχου μαθητή από ανθεκτικό στέλεχος σταφυλόκοκκου, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και τελικά, το θάνατό του.

patrisnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα