Διαψεύδει το Υπουργείο Παιδείας την κατάργηση των ΤΕΙ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί κατάργησης των ΤΕΙ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Χασάπης διευκρίνισε ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση.

Στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ουδέποτε περιελήφθη το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ.

Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα, αναφέρει στο Δελτίο τύπου ο κ. Χασάπης.

Η ανακοίνωση των πρόεδρων των ΤΕΙ

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τόνιζαν ότι τα ΤΕΙ «δεν έχουν αμφισβητηθεί από καμία ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η μόνη αναμενόμενη αναβάθμισή τους, είναι η ακαδημαϊκή ολοκλήρωσή τους, βασισμένη σε αξιολογικά κριτήρια».

Τόνιζαν δε ότι «οποιαδήποτε μεταβολή στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να είναι ετεροβαρής εις βάρος των ΤΕΙ, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα ΑΕΙ, με βάση τα επιτεύγματά τους και με στοχευμένη χωροταξική διασπορά».

Τι υποστήριζαν τα δημοσιεύματα

Τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μελετά κατάργηση των ΤΕΙ και ένταξη όσων πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στα Πανεπιστήμια. Οσα ΤΕΙ δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, «θα ενταχθούν σε μεταλυκειακού τύπου τεχνική εκπαίδευση, που προσεγγίζει τα ΙΕΚ».

Μάλιστα επικαλούνταν δηλώσεις του γ.γ. του υπ. Παιδείας κ. Χασάπη ο οποίος φέρεται να υποστήριζε ότι θα υπάρχει και χωροταξικός σχεδιασμός, «καθώς δεν είναι δυνατόν στην ίδια πόλη να υπάρχουν δύο τμήματα με τα ίδια αντικείμενα, όπως είναι τώρα» και πως το σχέδιο του υπουργείου για «τακτοποίηση» της Ανώτατης εκπαίδευσης, «προσομοιάζει στο βρετανικό».

Ενώ, ξεκαθάριζε ότι σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ, πως θα ενταχθούν όλοι στην πανεπιστημιακή βαθμίδα, ανεξάρτητα αν το ΤΕΙ τους ενταχθεί στην πανεπιστημιακή βαθμίδα ή στα ΙΕΚ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα