Βλαστός: Η επίθεση στην εισαγγελέα έγινε απλώς για εκφοβισμό

Στους ανακριτές Διαφθοράς, που χειρίζονται την υπόθεση των "νονών" που δρούσαν στις φυλακές, απολογείται ο βαρυποινίτης, Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος κατηγορείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, καθώς του αποδίδεται ρόλος αρχηγού, μαζί με τους Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, στο κύκλωμα νονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η imerisia, ο Βλαστός, απολογούμενος, αποδέχεται τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέα Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη με τη συνεργασία άλλων ποινικών, από τις φυλακές Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2013. Μαλιστα, ο Βλαστός φαίνεται να είπε στους ανακριτές πως η επίθεση έγινε "απλώς για εκφοβισμό". Φέρεται επίσης να αρνείται την επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητεί την κατάθεση της εξαδέλφης του -η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση και σε καθεστώς προστασίας- και την χαρακτηρίζει "κατασκευασμένη"

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα