Οι απολογίες της μητέρας και της συντρόφου του Τσάκαλου

Τυπική απολογία έδωσε ο Χρήστος Τσάκαλος στον εφέτη ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε σήμερα προκειμένου να απολογηθεί για τρομοκρατικές πράξεις που του αποδίδονται μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού.

Ο κατηγορούμενος όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.

Η μητέρα του αρνείται την κατηγορία και παραδέχεται μόνο αυτή της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου ενόσω καταζητείτο από τις αρχές.

Μάλιστα φέρεται να λέει πως: «Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Η 26χρονη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, αδελφού του Χρήστου που έχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αρνείται την κατηγορία.

Αρνείται επίσης και την υπόθαλψη εγκληματία που της αποδίδεται, λέγοντας: «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά, επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα