Πως έφτασαν στη σύλληψη Αγγελικής και Τσάκαλου, τι σχεδίαζαν

Τις «ψηφίδες» του τρόπου δράσης και οργάνωσης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, την 36χρονη και τους δυο νεαρούς 32 και 39 χρονών που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο επιχειρούν να ανασυνθέσουν οι διωκτικές αρχές.

Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα με την απολογία στον εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο, που καλείται να δώσει ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του νεαρού, που θα μεταχθεί το πρωί από τις φυλακές, περιλαμβάνει πράξεις που αφορούν το σχέδιο απόδρασης μελών των «Πυρήνων της Φωτιας», που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού.

Επίσης από το γραφείο του ανακριτή θα περάσει η 60χρονη μητέρα του και η 26χρονη σύντροφος του επίσης καταδικασμένου για συμμετοχή στους «Πυρήνες» Γεράσιμου Τσάκαλου. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και υπόθαλψη εγκληματία, για το καταφύγιο που παρείχαν στην Αγγελική Σπυροπούλου.

Αύριο, σειρά θα πάρει η 22χρονη που θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας. Η Αγγελική Σπυροπούλου είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο για τον ρόλο που της αποδίδεται στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος», για την απόδραση κρατουμένων-μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πατέρας Αγγελικής: Θα είμαι στο πλευρό της κόρης μου

Ανακουφισμένος δήλωσε ο πατέρας της 22χρονης.

Πως έφτασαν στη σύλληψή της

Το νήμα ξεκίνησε να ξετυλίγεται από τη σύλληψη της Αγγελικής στη Σαλαμίνα. Η 22χρονη είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι που διατηρούσε εκεί η οικογένεια Τσάκαλου.

Πρόκειται για ένα απομονωμένο σπίτι στην ερημική περιοχή Αιάντειο, στη θέση Δρακατσούλα της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη της 22χρονης μετά τη σύλληψη της 36χρονης γυναίκας. Η 36χρονη κατηγορείται ότι λειτουργούσε σαν «ταχυδρόμος» μεταξύ των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της Αγγελικής, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι της στην Σαλαμίνα.

Η Αγγελική Σπυροπούλου είχε λάβει μέτρα ασφάλειας είχε αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της και φρόντιζε να περνά απαρατήρητη, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. Δεν μιλούσε στους γείτονες και δεν προκαλούσε με τη συμπεριφορά της. Το σπίτι όμως είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση έπεσε στα χέρια των αρχών.

Η αντιτρομοκρατική έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι, αναζητώντας και άλλα πειστήρια για τη συμμετοχή της στην οργάνωση.

Τι αποδίδουν οι αρχές στην Αγγελική

Βασική συνεργός του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού ήταν, σύμφωνα με τις Αρχές η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, ενώ είχε και σημαντικό ρόλο στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αφού μετέφερε τις εντολές των έγκλειστων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης στους ασύλληπτους συνεργούς τους για τον σχεδιασμό του χτυπήματος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, η νεαρή φοιτήτρια έκρυβε τον Χριστόδουλο Ξηρό όσο ήταν καταζητούμενος, ενώ γνωρίζει πολλά για τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Μάλιστα η επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού, με τον κωδικό «Γοργοπόταμος», είχε σχεδιαστεί από την ίδια σε συνεργασία με τους έγκλειστους «Πυρήνες».

Η Αγγελική είχε νοικιάσει και το σπίτι γιάφκα στο Λουτράκι, με πλαστή ταυτότητα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών. Από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει επίσης ότι επισκεπτόταν συχνά και το κρησφύγετο του Ξηρού στην Ανάβυσσο, παρότι φέρεται να μην το ήθελε, αφού από τις συνομιλίες της με τα μέλη των Πυρήνων φαίνεται ότι σχεδίαζαν να τον «βγάλουν από τη μέση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα