Η στιγμή της σύλληψης της 22χρονης Αγγελικής, συνεργού του Ξηρού

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε πριν από λίγο η Αγγελική Σπυροπούλου προκειμένου να απολογηθεί. Μαζί της η μητέρα και η σύντροφος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην Οργάνωση Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Και  οι τρεις κατηγορούμενες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Η στιγμή της σύλληψης της
Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η σύλληψη της 22χρονης φοιτήτριας έγινε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Σαλαμίνας. Πληροφορίες αναφέρουν πως πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε σπίτι συγγενικού της προσώπου (φυλακισμένου της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς») όπου η 22χρονη βρέθηκε και συνελήφθη.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν, επίσης, στη σύλληψη και μιας 25χρονης, η οποία σχετίζεται με την οικογένεια Τσάκαλου. Το σπίτι όπου συνελήφθησαν τόσο η νεαρή φοιτήτρια όσο και η 25χρονη ανήκει στην οικογένεια Τσάκαλου.

Η Αγγελική Σπυροπούλου εμφανίζεται ως βασικός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού, αποτελώντας παράλληλα συνδετικό κρίκο του ίδιου με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αργότερα σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, όπου και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Τις τελευταίες ημέρες, το βάρος των αστυνομικών ερευνών για τη σύλληψη της 22χρονης είχε επικεντρωθεί στα νότια προάστια της Αττικής, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε Πειραιά, Δραπετσώνα και Σαλαμίνα.

Υπό κράτηση η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία συστηνόταν στο νησί ως Έφη Στατίδη, είχε βρει καταφύγιο σε κατοικία της οικογένειας Τσάκαλου. Οι Γεράσιμος και Χρήστος Τσάκαλου έχουν προφυλακιστεί για συμμετοχή στους Πυρήνες.

Πριν από τη σύλληψη της 22χρονης, η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είχε προσέλθει ενώπιον του Εφέτη ανακριτή για να δηλώσει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στις υποθέσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και Χριστόδουλου Ξηρού, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, πως βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ακούγοντας τα όσα είχε να πει, ο ανακριτής ζήτησε να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον του την Παρασκευή και να δώσει κατάθεση. Ωστόσο, η σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου στη Σαλαμίνα, άλλαξε τα δεδομένα. Μόλις η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου βγήκε από το γραφείο του ανακριτή, αστυνομικοί την πλησίασαν και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Τρεις ακόμα συλλήψεις

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο τριών ακόμη συλλήψεων για την ίδια υπόθεση: μιας γυναίκας 36 ετών και δύο ανδρών, 32 και 39 ετών.

Ο 32χρονος ζήτησε σήμερα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα απολογείται και η 36χρονη που συνελήφθη για την υπόθεση ΞηρούΗ 36χρονη κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκτιμάται ότι είχε μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στον Χριστόδουλο Ξηρό, την καταζητούμενη συνεργάτιδά του, Αγγελική, και ένα ακόμη άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στον Ξηρό και σε άλλους κρατουμένους των «Πυρήνων» στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ φέρεται να είχε παραδώσει το ποσό των 5.000 ευρώ στην Αγγελική Σπυροπούλου.

Όσον αφορά στον 32χρονο και τον 39χρονο, κατηγορούνται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο πρώτος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ ο δεύτερος πήρε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα απολογείται και η 36χρονη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα