Τρισάγιο στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών

Οι Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών την 1η Μαρτίου 2011 - Εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοί τους έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και βροντοφώναξαν «Αθάνατοι»

Ήταν 1η Μαρτίου 2011 όταν η Ελλάδα συγκλονιζόταν από την ψυχρή δολοφονία των Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη.

Οι δύο νεαροί είχαν πέσει νεκροί από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών εν ώρα καθήκοντος.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, όπως και κάθε χρόνο από εκείνη την ημέρα, στην οδό Περικλέους όπου δολοφονήθηκαν οι δύο νεαροί αστυνομικοί, τελέστηκε τρισάγιο από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας και το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

Στο τρισάγιο παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων παιδιών, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., εκατοντάδες συνάδελφοί τους εκ των οποίων οι περισσότεροι από την ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Όλοι τους δεν ξέχασαν και βρέθηκαν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των δύο που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Μετά το τρισάγιο όλοι μαζί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και βροντοφώναξαν «Αθάνατοι».

Το χρονικό της δολοφονίας

Το μακελειό με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς αλλά και δύο σοβαρά τραυματίες συναδέλφους τους είχε γίνει την 1η Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση και είχε αναφέρει τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις. Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Δύο άλλοι αστυνομικοί από αυτούς που ακολουθούσαν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δέχτηκαν από μία σφαίρα στα κράνη χωρίς να τραυματιστούν, ενώ σε άλλους δύο οι σφαίρες σφηνώθηκαν στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα