Βασικά μέλη των Πυρήνων οι δύο συλληφθέντες

Βασικά μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και με σοβαρό ρόλο στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος», που σχεδιαζόταν από την ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού, για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση έγκλειστων τρομοκρατών και ποινικών, φέρονται οτι είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα σχετικά με τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, το τι γινόταν στον Κορυδαλλό, που μόνο φυλακές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αφού έμπαιναν και έβγαιναν χωρίς κανέναν έλεγχο ακόμη και εξελιγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, μαζί με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, οι δύο νέοι συλληφθέντες είναι ένας 39χρονος, κάτοικος Γαλατσίου και ένας 32χρονος, κάτοικος Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές. Οι δύο συλληφθέντες νωρίτερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ειδικά ο 39χρονος φέρεται ως ένα απο τα πιο παλιά μέλη των «Πυρήνων», ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Ιάσων», στις επιστολές που αντάλλασσαν οι έγκλειστοι των φυλακών με τους συνεργάτες τους οι οποίοι δρούσαν ελεύθεροι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίθεση στις φυλακές.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα