Ρόδος: Ιερέας κατηγορείται για υπεξαίρεση εκκλησιαστικών εικόνων

Για κακουργηματική υπεξαίρεση αρχαίων κειμηλίων και πιο συγκεκριμένα εκκλησιαστικών εικόνων από τρεις ναούς της Ρόδου, κατηγορείται ένας ιερέας του νησιού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το 2011 η εκκλησιαστική επιτροπή ναού του δημοτικού διαμερίσματος Κρητηνίας ζήτησε από την Αρχαιολογία να γίνει καταγραφή των εικόνων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 12 εικόνες μεγάλης θρησκευτικής και αρχαιολογικής αξίας και ένας αργυρός σταυρός με ξύλο του 1853.

Η εκκλησιαστική επιτροπή κατέθεσε μήνυση και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κλήθηκαν να καταθέσουν ιερείς που λειτούργησαν στον συγκεκριμένο ναό, ιεροψάλτες, μέλη προηγούμενων εκκλησιαστικών επιτροπών και καθαρίστριες.

Ο κατηγορούμενος, πρώην εφημέριος του ναού, κατέθεσε ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Φεβρουάριο του 2006 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010, που έφυγε από τη θέση του, δεν είχε δει τις εν λόγω εικόνες, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται. Στη δεύτερη εκκλησία τόνισε ότι υπάρχει πρόεδρος αρχιερατικός της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου ενώ για τον τρίτο ναό υποστήριξε ότι οι πόρτες του ήταν πάντα ανοικτές και προσβάσιμες σε όλους και με δική του πρωτοβουλία κλείδωσαν.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
dimokratiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα