Απετράπησαν οι αυτοκτονίες ενός 12χρονου και μίας 22χρονης

Στην αποτροπή άλλων δύο αυτοκτονιών προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και οι δύο περιπτώσεις ήταν στην Β. Ελλάδα. Στην πρώτη περίπτωση ήταν μάλιστα ένα 12χρονο αγοράκι το οποίο εκδήλωσε στο διαδίκτυο την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, γιατί έπεφτε συχνά θύμα bullying από τα υπόλοιπα 6 αδέρφια του....

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από διαχειριστή ιστοτόπου, ότι ο 12χρονος εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει μέσω σχολίου που ανήρτησε σε  ιστοσελίδα.

Αφού ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και στο πλαίσιο ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, απογευματινές ώρες της Πέμπτης, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ενημερώθηκαν οι οικείοι του και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν μία 22χρονη κοπέλα που κυριολεκτικά την πρόλαβαν στο φαρμακείο, όπου είχε σκοπό να πάρει χάπια και να αυτοκτονήσει εξαιτίας μίας ερωτικής απογοήτευσης. Σε αυτή την περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT», ότι η 22χρονη εκδήλωσε την πρόθεση αυτή με ανάρτηση στο Facebook.

Κατά τη διάρκεια των επισταμένων ερευνών της Αστυνομίας εντοπίστηκε εγκαίρως και σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της στο φαρμακείο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να της παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα