Κρήτη: Δικαίωση για τη μνήμη της κόρης μου Στέλλας

Πόνος. Θλίψη. Οργή. Τα λόγια του πατέρα που δίνει τον αγώνα της ζωής του, όπως λέει, για να μπορέσει να βρει δύναμη εκείνος και η οικογένειά του να συνεχίζουν τη θλιβερή τους ζωή, μετά τη φρικτή απώλεια της 16χρονης Στέλλας, του "αγγέλου" που βύθισε σε πένθος βαρύ την οικογένεια Ακουμιανάκη.

Μία υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον συνεχίστηκε την Πέμπτη, στο δικαστήριο στα Χανιά με την οικογένεια της 16χρονης Κρητικιάς να ζητά δικαίωση. Ο πατέρας της μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr και διεμήνυσε ότι δε θα ησυχάσει αν δε δικαιωθεί η μνήμη της κόρης του και αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για το ότι η Στέλλα έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή:

«Είναι σκληρό, αυτό που συμβαίνει, χάνεις το παιδί σου, δεν υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσεις αυτό, δεν γίνεται είναι παράλογο. Το μόνο που προσπαθείς και αυτό κάνουμε είναι να δικαιώσουμε τη μνήμη της. Δε θα ησυχάσω αν δεν δω αυτούς που ευθύνονται για το χαμό της να πληρώσουν και να τιμωρηθούν. Σας λέω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Από την άλλη έχω να σας πω ότι αυτό που βλέπω να συμβαίνει αυτήν την ώρα λίγο πριν την έναρξη της δίκης με έχει κάνει έξω φρενών. Έχουμε την απόλυτη έκφραση της ιατρικής της αλητείας πραγματικά σε όλο της το μεγαλείο. Δηλαδή έχουν προγραμματίσει διαδήλωση γιατροί για συμπαράσταση στους υπόδικους συναδέλφους τους που κατηγορούνται για το χαμό της κόρης μου. Είναι δυνατόν; Δεν ξέρω τι να πω… Πρόκειται για μία μορφή έκφρασης του πιο ακραίου αρρωστημένου συντεχνιακού κακού συνδικαλισμού. Χάθηκε μία ζωή, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν, αυτό είναι το δίκαιο και το ηθικό. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ζητάμε δικαίωση για το παιδί μας», καταλήγει.

Οι μέρες χωρίς την Στέλλα, όπως λέει στο protothema.gr o κ. Μανόλης, είναι δύσκολες, Μιλά για εκείνη και συγκινείται, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει πριν λίγες ημέρες στο δικαστήριο προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στην αίθουσα όπου διεξέγεται η ακροαματική διαδικασία: «Η κόρη μου ήταν ένα μοναδικό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και είχε όνειρα για τη ζωή της. Ηθελε να σπουδάσει, να κάνει πραγματικότητα τα δικά της όνειρα», λέει.

Συνεχίζεται η δίκη

Λίγο πριν τη 1, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, ξεκινούσε για τρίτη ημέρα, η εκδίκαση της υπόθεσης Ακουμιανάκη. Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΕΣΥ δεν πραγματοποίησαν την συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από αμέλεια (λόγω παράβασης καθήκοντος) γιατρούς του Ρεθύμνου.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή τους, τόνισαν ότι “οι νοσοκομειακοί γιατροί και ειδικά οι ειδικευόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και ιδίως στο υποβαθμισμένο νοσοκομείο Ρεθύμνου, καταβάλλουν μεγάλο αγώνα όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουν όρθια την 24ωρη εφημερία με μεγάλο προσωπικό κόστος” και ζητούν την αθώωση των δυο συναδέλφων και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα